Srbija do 1. decembra dobija najveću kovid bolnicu: Gradi se u Batajnici, imaće 1.000 ležaja

Radove na izgradnji ove bolnice u okviru vojnog kompleksa "Zemun ekonomija" obišao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin

  • 7
Aleksandar Vulin, kovid bolnica, Batajnica Foto: MC Odbrana/Darimir Banda

Nova kovid bolnica, koja se gradi u vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" u Batajnici, biće završena i do 1. decembra puštena u rad, rekao je danas  prilikom obilaska gradilišta ministar  odbrane Aleksandar Vulin.

Tom prilikom on je istakao da, iako broj novozaraženih od korona virusa u Srbiji opada, to nije razlog da se opustimo i ne mislimo šta nas može čekati u budućnosti.

- Zahvaljujući teškim merama, zahvaljujući vremenu u kojem je predsednik Aleksandar Vučić obezbedio da naša privreda funkcioniše, da imamo više novca, da bolje radimo, zahvaljujući tim teškim trenucima, mi danas imamo novca da gradimo nove bolnice i sredstava da se pripremimo za budućnost. Kao što je naredio vrhovni komandant Vojske Srbije, nova kovid bolnica u Batajnici biće napravljena i puštena u rad 1. decembra - poručio je Vulin i dodao da će  vojska dati sve od sebe da to naređenje bude izvršeno, i primetio da građani od svoje vojske s pravom očekuju da uvek radi najbolje i daje najbolje rezultate.

Direktor i vlasnik  firme "Termomont" Dejan Burčul, koja gradi ovu bolnicu, rekao je danas da izgradnja ide po planu.

- Rok nam je 1. decembar. Svesni smo naše obaveze, pre svega ugovorne, ali i naše obaveze prema zemlji. Država je odvojila ogromna sredstva da bi se izgradila ova bolnica, kao i bolnica u Kruševcu. Siguran sam da ćemo zajednički uspeti da završimo naš posao u predviđenom roku - rekao je on.

Kapacitet nove kovid bolnice biće 1.000 kreveta, a osim bolnice predviđena je i izgradnja prateće infrastrukure, pristupnih puteva i priključnih saobraćajnica.

Sa površinom od 18.000 kvadratnih metara biće najznačajnija i najveća bolnica za lečenje kovid pacijenata u našoj zemlji.

Video: Kon: U julu se korona razbuktala zbog utakmica, proslava rođenja, izbora i protesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jms

    7. septembar 2020 | 14:16

    Dajte bre bolnice za decu, da se ne lece po inostranstvu uz sms poruke. Dosta vise sa tom farsom.

  • ŠTAVAMJE

    7. septembar 2020 | 14:30

    DZABE TROŠITE I GRADITE BOLNICE,KAD JE KORONA PREVARA VEKA HAHAHA🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Majka

    7. septembar 2020 | 14:41

    Znaci od 1.12. Spremaju totalni karantin u vreme Bozicnjeg posta. Ustani Srbijo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA