≫ 

Teška priča majke iz Loznice: Muž je ostavio posle porođaja, tri sina uče da hodaju u 10 kvadrata

U kući postoje još tri prostorije, ali prema rečima majke, nisu u upotrebi zbog prokišnjavanja

  • 58
Loznica, Georgina Tešanović

Foto: RTS Printscreen

Borba za potomstvo jedna je od najvećih u životu mnogih porodica. Tu bitku tridesetčetvorogodišnja Georgina Tešanović iz Jelava kod Loznice uspela je da dobije pre 14 meseci, kada je rodila tri dečaka. Međutim, njeni problemi počinju tek tada, jer je ostala sama sa bebama u sobi od deset kvadrata.

Posle višegodišnjeg iščekivanja i borbe, rodili su se Nikola, Mateja i Mihailo. Zdravi su i vesli dečaci. Broje prve korake kroz jedinu sobu prepunu vlage, prenosi RTS.

- U ovoj jednoj prostoriji, koja je namenjena da bude kuhinja, dočekujemo i leto, i zimu, i proleće. Jedemo i spavamo ovde. Imamo još tri prostorije pored ove, ali nisu u dobrom stanju zbog toga što nam krov prokišnjava, vlaži ploču i počeli su da otpadaju zid i malter - navodi majka Georgina.

Da kroz život ide sa osmehom i kada je najteže, Georgina je naučila odavno. Nakon odlaska majke i očeve smrti, godinama se brinula o dve mlađe sestre zarađujući u nadnici.

Neposredno posle porođaja napustio ju je i suprug, i od tada se sama brine o bebama, uz socijalnu pomoć kao jedini prihod. To joj je, kaže, dovoljno za osnovne životne potrebe – hranu i pelene, ali ne i za adaptaciju kuće i drva za zimu.

- Dočekaćemo zimu u ovoj prostoriji u kojoj je stolarija jako loša, prozori su u jako lošem stanju, zimi je ovde jako hladno, peć ne može dovoljno da postigne da zagreje. Bebe su u fazi prohodavanja, žele veći prostor da puze, da se kreću, ovde to baš i nije moguće, nije lako ni najmanje - objašnjava Tešanovićeva.

Da nije sama sa bebama Georgina, kaže, ne bi birala posao, jer je odmalena naučila da brine o sebi i drugima.

Dodatan problem joj je i to što bi zbog nerešenih imovinskih odnosa mogla da napusti kuću u kojoj sad žive.

Video: Potresno! Policajac jedva spasao bebu koja se gušila, majka čupala kosu u nemoći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strasno

    8. septembar 2020 | 09:05

    Kakvo đubre, da ostavi ženu sa trojkama!

  • 5544

    8. septembar 2020 | 10:54

    Srami se oce,koji si ostavio takvu nejac,i majku koja se lavovski borila da ih donese na svet...SRAM TE BILO a,Apel drzavi da pomogne toj porodici!!!

  • Sanja

    8. septembar 2020 | 09:04

    Zar grad Loznica nema nijedan socijalni stan za ovu majku?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA