Dve prikolice smeća i flaša iz evropskih zemalja: Pogledajte kako sada izgleda obala Dunava

Sakupljeno oko dve prikolice, preko stotinu džakova, raznog otpada

  • 7
Novi Sad Labudovo okno, Deliblatska peščara / Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Predstavnici Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode su se 4. septembra 2020. pridružili akciji čišćenja, uređenja, obale Dunava u SRP „Deliblatska peščara“.

Organizator akcije je bio upravljač ovog rezervata JP Vojvodinašume, ŠG. „Banat“ iz Pančeva. Na samom početku akcije za prisutne i medije su održane uvodne prezentacije o značaju SRP „Deliblatske peščare“ i radnih aktivnosti na čišćenju obale reke Dunava od strane upravljača JP „Vojvodina šume“ i Zavoda, a zatim se krenulo u radne aktivnosti.

Posted by Pokrajinski zavod za zaštitu prirode on Понедељак, 07. септембар 2020.

Radilo se na lokalitetu Labudovo okno, uvala Đurica, i tom prilikom je sakupljeno oko dve prikolice, preko stotinu džakova, raznog otpada (plastičnih i staklenih flaša i drugog materijala), koje verovatno potiče iz mnogih podunavskih zemalja, uzvodno od mesta rada.

Realizacijom ovakvih aktivnosti, čišćenja obale Dunava u SRP „Deliblatska peščara“, doprinosi se očuvanju zdrave životne sredine i očuvanju staništa retkih i ugroženih životinjskih i biljnih vrsta.

Deliblatska peščara, sa Labudovim oknom (ramsarskim područjem) predstavlja jedinstveni prirodni fenomen u Evropi i očuvanje i unapređenje biodiverziteta, revitilizacija ugroženih staništa predstavlja jedan od prioritnih zadataka zaštite prirode.

АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА ОБАЛЕ ДУНАВА У СРП „ДЕЛИБЛАТСКА ПЕШЧАРА“4. септембар 2020. СРП „Делиблатска пешчара“Представници...Posted by Pokrajinski zavod za zaštitu prirode on Понедељак, 07. септембар 2020.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura Fiskultura

    8. septembar 2020 | 17:10

    Iz kakvih crnih zemalja uzvodno???Ne lupetajte! Uzvodno od Srbije ne moze da se vidi cep a ne flasa u vodi. Sve je to iz drage nam Srbije. Pogledajte samo deponiju u Zemunu na primer na samoj obali gomiletina smeca a baca se i dalje i onda se palamudi da je to stiglo iz evrope. Sami smo sebi krivi sto nam drzava izgleda kako izgleda

  • Kkk

    8. septembar 2020 | 11:00

    Kojoj opstini pripada ta oblast???? KO JE PRED. OPSTINE ??? GDE JE NJEGOVA ODGOVORNOST I RAD????

  • Stipe

    8. septembar 2020 | 10:34

    Bit ce te i vi Europejci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA