≫ 

Korona ušla i u 3 niške škole? Svi "sumnjivi" su u karantinu

Ni u jednoj od ustanova nema laboratorijski potvrđenih slučajeva korone

  • 2
Deca, vrtić, igra, maske, koronavirus

Foto: Shutterstock

Desetak dana od početka nove školske godine, sumnjivih na korona virus u Nišu ima u dve srednje i jednoj osnovnoj školi, potvrdio je za medije Dragan Gejo, načelnik Školske uprave Niš, za Nišavski, Toplički i Pirotski okrug.

Sumnjivi su u karantinu i pod stalnim nadzorom zdravstvenih radnika i službi. I u jednom od vrtića u Aleksincu bilo je sumnje da je inficirana jedna vaspitačica. Odmah je poslata kući i na lekarske preglede nakon čega je u kućnom karantinu, a mališani koji su sa njom bili u kontaktu su izolovani i izvesno vreme neće dolaziti u vrtić, piše Politika.

Organizovanje obrazovnog procesa u školama i rad vrtića, rekao je Dragan Gejo nisu uopšte pod znakom pitanja jer se pojava korona virusa procenjuje, kako je istakao, "nemasovnom". Rečeno je i da ni u jednoj od ustanova nema laboratorijski potvrđenih slučajeva korone, kao što nema ni prijava o nepoštovanju obaveznih protivepidemioloških mera u školama.

Nema smenjenih direktora u Nišu

 

Istovremeno u niškoj Školskoj upravi demantovali su pisanje pojedinih medija i odbačene su sve špekulacije da je posle početka školske godine u Nišu zbog nepoštovanja protivepidemioloških mera i obaveza u vreme epidemije bilo smenjivanja direktora škola.

Načelnik Školske uprave Gejo tvrdi da je netačna i proizvoljna informacija da je u Nišu ministar obrazovanja Šarčević bilo koga smenio i razrešio dužnosti rukovodioca škole. Kako je istakao "pre par dana jedna direktorka škole dala je ostavku, ali njen odlazak sa funkcije nije u vezi sa epidemijom, već lični".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušica

    9. septembar 2020 | 21:52

    Zatvarajte Škole odmah i prelazite na onlajn nastavu jer niko nema pravo da ugrozava zdravlje i zivote tudje dece. Da je samo Niš u pitanju , šta je sa Kraljevom, deca u izolaciju a nastavnici koji su sa njima radili neka šire zarazu drugoj deci. Deca se u Školama guše pod maskama a u gradovima širom Srbije se po ugostiteljskim objektima orgija do zore bez poštovanja bilo kakvih mera.

  • SRAMVASBILO

    9. septembar 2020 | 21:39

    ZATVARANJE SVIH ŠKOLA SRBIJE RODITELJI NESMEMO STAVLJATI DEČIJE ŽIVOTE NAKOCKI, ZDRAVLJE NAŠE DECE JE NAJBITNIJE POSTOJI ONLAJN NASTAVE KO HOĆE UČIĆE KO NEĆE NEĆE NAUČITI NI U ŠKOLU.MOLIM VAS KO RODOITELJ ,SVE RODITELJE ,PROSVETARE,PREĐITE NA ONLAJN NASTAVE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA