≫ 

Trenutno najpopularnije mame u Srbiji: Isto se zovu, porodile su se istog dana, ovo su njihove priče

Neobični splet okolnosti desio se u vranjskom Porodilištu kada su se u jednom danu porodile četiri žene i sve četiri se zovu Milice

  • 11
Milica Stojković, Milica Krstić Foto: Privatna arhiva

Korona je promenila naš život u potpunosti, pa tako i način donošenja beba na svet. Porađa se sa maskama na licu, buduće majke su odvojene paravanima i među njima nema komunikacije. Da im sestre nisu prenele, ne bi znale da su u bolnici četiri Milice rodile devojčice i da su postale glavna vest u SrbijiVranjanke Milica Krstić i Milica Stojković podelile su sa nama njihove prve utiske o događaju koji su nestrpljivo iščekivale.

Milica Stojković je zaposlena majka. Radi u "Putevima Beograd" i ovo je njeno drugo dete. Ova iskusna mama već zna šta je čeka sa drugim detetom, pa je delovala spremno i samouvereno da se uhvati u koštac  sa svim stranama koje majčinstvo nosi.

Milica Stojković Foto: Privatna arhiva

- Oduvek sam maštala o tome da rodim dve preslatke devojčice. Prvo dete mi je bilo žensko, i sada sam rodila ponovo devojčicu. Ispunila mi se životna želja. Sada sam najsrećnija majka na svetu. Dali smo joj ime Mila, i baš joj pristaje. Ima 2.900 gr, zdrava je i preslatka bebica. Rodila sam je carskim rezom, sve je proteklo dobro.

Milica Stojković Beba Mila Foto: Privatna arhiva

Porođaj je tekao rutinski, jer mi je ovo drugo dete. Nisam se plašila, znala sam šta me očekuje, tako da je sve proteklo perfektno. Osoblje u bolnici me je perfektno pazilo, kao i sve ostale majke - rekla je Milica.

Milica Krstić je novopečena mama, koja je njenu zaraznu radost i euforiju prenela i nas tokom razgovora. Milici je porođaj protekao bez problema, odmah posle porođaja je ustala iz kreveta. Porodila se prirodnim putem.

Milica Krstić Milici je porođaj protekao odlično Foto: Privatna arhiva

- Jao...kada sam videla moju malu Taru prvi put, nisam mogla da zadržim suze! Ovo su bile prave suze radosnice, same su tekle od sreće! To je neopisiv osećaj, ne postoje reči kojima bih mogla da opišem šta sam sve osećala u tom momentu. Kada se porođaj približio, jedva sam čekala da se sve što pre završi. Ali kada ugledate bebino lice, sve zaboravite, i sve što osetite je ogromna sreća - rekla je ushićeno Milica.

Neobičan događaj čak i za lekare

Beba Kanački PR Zdravstvenog centra kaže da se ne sećaju kada su poslednji put imali ovoliko rođenih beba u istom danu.

- Kada su počele da se prijavljuju Milice za porođaj jedna za drugom, nismo mogli da verujemo, situacija je bila simpatična svima. Odmah mi je bilo sve jako slatko. Brinemo o našim porodiljama, mere u bolnici su jako stroge. Za porodilje koje su zaražene korona virusom postoje posebne mere, i one su smeštene u posebnom izolovanom bloku. Zdrave majke, kao što su naše četiri Milice, podvrgnute su svim merama opreza, nosile su maske i odvojene su paravanima. Naše osoblje im je prenosilo informacije, tako da se nisu družile. Korona je tu, živimo sa njom, i idemo dalje - poručila je Beba.

Video: Ova mama je pravi genije: Pronašla je način da ide u nabavku sa troje male dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA