Preminula Miluša za čije se lečenje skupljala pomoć: Stigla da ode u inostranstvo, ne i da ozdravi

Tokom sedam godina se borila sa teškom bolešću

  • 3
Miluša filko Miluša Filko / Foto: Privatna arhiva

Miluša Filko iz Kisača kod Novog Sada preminula je posle duge i teške bolesti u 51. godini. U maju ove godine sa njom smo razgovarali o sedam dugih godina borbe sa rakom, apelujući na građane da joj je za dalje lečenje neophodna pomoć.

Dužni smo da vas obavestimo i o ne tako lepim vestima. Na našu veliku žalost Miluška je izgubila svoju najveću životnu bitku - stoji u objavi admin tima Fejsbuk grupe Budi human - Humanitarne licitacije, dodajući da korisnik više nije aktivan, te da se obustavlja dalje prikupljanje novca.

Kako je ranije kazala za Telegraf.rs, u 2013. godini napipala je malignu kvržicu, koja je ubrzo odstranjena.

Operacija je prošla glatko, prognoze su bile odlične - rekla nam je dodajući da tada nije bilo povoda za strahovanje da će se bolest vratiti.

Išla je, pričala je, na redovne kontrole, ali je bolest ponovo otkrivena u 2017. U junu su nađene promene na jetri, a već u decembru i na kostima. Borba za ozdravljenje od tada je kontinuirano trajala.

Bila je izmorena hemioterapijama koje su se ponavljale na svakih 21 dan. Međutim, činilo se da je pronašla rešenje za svoju muku - lečenje u Turskoj koje bi kombinovalo zračenje i hemioterapiju.

Tada nam je kazala i da je pored novca, oko 12.000 evra koliko je bilo potrebno, problem bio i sa saobraćajem, jer u uslovima pandemije nije mogla ni da otputuje na lečenje u Tursku.

Srednom jula oglasila se na Fejsbuku sa porukom da je na lečenju u Istanbulu i da se nada najboljem.

Pre mesečak dana usledila je druga objava.

Napisaću ovu objavu, zato što dugujem svim mojim dragim osobama i još više nepoznatim ljudima, koji su nesebično pomagali u mom lečenju. Bila sam u Turskoj klinici, vratila sam se i od tada sam u bolnici... Da ne detaljišem, jer nije neophodno, ali oporavak vrlo teško ide.

Suviše sam slaba i nemam snage da odgovaram na pitanja, da li sam kući ili u bolnici... Svakako je još uvek potrebna pomoć, jer, kako sam rekla, oporavak je baš težak. Molim da mi ne zamere oni kojima ne stižem i ne mogu da odgovorim na to jedno pitanje ili konstataciju, gde se nalazim - napisala je 11. avgusta u drugoj Fejsbuk grupi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SU 1

    15. septembar 2020 | 16:09

    Ne može se sve pomoću para ali šarlatani zapada umeju da prodaju i maglu,neka lakoverni sami odluče šta žele.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA