≫ 

Osuđenici iz zatvora u Sremskoj Mitrovici odrekli su se plata da bi đacima donirali 16.000 maski

Sami su pokrenuli akciju "Doniraj masku školarcu" i odrekli se primanja

  • 4
Osuđenici, maske, Sremska Mitrovica Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Više od 200 osuđenika u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici doniralo je 235.600 dinara za izradu više od 16.000 višekratnih zaštitnih maski za đake od prvog do četvrtog razreda svih osnovnih škola u tom gradu.

Zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović je zahvalila zavodu na donaciji i najavila raspodelu maski po školama sledeće sedmice i dodala da će svako dete dobiti po pet maski.

Osuđenici radno angažovani u krojačkom pogonu su sami odlučili da pokrenu akciju „Doniraj masku školarcu“ i odreknu se plate koju primaju za svoj rad i sredstva usmere za kupovinu materijala, krojenje i šivenje maski za najmlađe osnovce.

U pogonu radi 30 osuđenika koji su prošli sertifikovanu obuku za krojače, a ostali radno angažovani osuđenici u KZP u Sremskoj Mitrovici su se priključili akciji i takođe donirali platu ili druga lična sredstva.

Osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu odmah na početku epidemije počeli su da šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica lišena slobode u svim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa i ta proizvodnja i dalje traje i proširena je na izradu zaštitnih odela, nazuvica i kapa.

Na početku epidemije oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji (Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu) odreklo se jednog suvog obroka u korist najsiromašnijih građana, što je takođe bila akcija koju su osuđena lica sama inicirala.

Video: Milan Marić sve oduševio: Sam šije maske koje će pokloniti đacima pred polazak u školu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    16. septembar 2020 | 13:40

    Odrekli se dobrovoljno u zatvoru🤣

  • Al

    16. septembar 2020 | 21:07

    Ne znaju jos da su se odrekli

  • Ja

    16. septembar 2020 | 14:07

    Ali zatvorenik fura G Shock sat od 150 200e i sije maske.... mogao je za taj sat da kupi jo 1500 maski....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA