Kikinda je bila jedna od prvih žarišta korone: U bolnici sada imaju samo jednog pacijenta

Rad svih odeljenja u bolnici vraća na stari režim, kao pre epidemije

  • 2
Bolnica u Kikindi Bolnica u Kikindi / Foto: Mateja Beljan

U opštoj bolnici u Kikindi trenutno se samo jedan pacijent leči od infekcije covid 19, ali ni on nije hospitalizovan zbog ovog oboljenja, već je kod lekara stigao zbog povrede u saobraćajnoj nesreći, pa se tek onda analizama utvrdilo da je pozitivan na korona virus, pišu Novosti.

Pacijent ima 40 godina i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, tako da se ovih dana očekuje da bude otpušten na kućno lečenje. Zbog ovako dobre situacije, bolinica se vraća na režim rada kao pre epidemije, izjavio je direktor bolnice dr Mirko Stojisavljević.

- Od početka septembra nemamo novih pacijenata obolelih od korona virusa tako da se rad svih odeljenja u bolnici vraća na stari režim, kao pre epidemije. To znaći da će se na hirurškom odeljenju raditi sve operacije, a ne samo hitni slučajevi, kao do sada. Iskoristićemo ovo zatišje da normalizujemo rad, ali uz maksimalne mere opreza i zaštite.

- Na lečenju nemamo nijedno dete, a počela je škoska godina, pa se nadamo da ovakvo stanje može da potraje, ali svi i dalje moramo da budemo oprezni i da poštujemo sve propisane mere - saopštio je dr Stojisavljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lols

    16. septembar 2020 | 19:48

    Bravo Kikindjani!

  • 🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️

    16. septembar 2020 | 22:56

    Samo jednog? A da ih ima cetvoro ili sedmoro, pa to bi bilo strasno. Opasna je ova korona. Svaki dan neko umre. Jos samo 7 miliona godina ovim tempom i svi cemo umreti u Srbiji. Aj uzdravlje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA