≫ 

Dr Danica Grujičić: Ubeđena sam da je korona laboratorijski virus i neka vrsta biološkog oružja

- Koji bolestan um ga je napravio i s kojim ciljem, na to pitanje ne mogu da odgovorim - kaže prof. dr Danica Grujičić

  • 21
Danica Grujičić, korona virus Danica Grujičić / Foto-montaža: Medija centar Beograd, Shutterstock

Uvek može bolje, ali zdravstveni sistem se održao. Mojim kolegama i medicinskim sestrama treba odati dužno priznanje za sve što su radili tokom epidemije korona virusa za koji sam duboko ubeđena da se radi o laboratorijskom virusu i nekoj vrsti biološkog oružja kaže prof. dr Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju.

- Otkako se pojavila infekcija Covid-19 saznanja o ovom biološkom agensu su se menjala. Lično sam duboko ubeđena da se radi o laboratorijskom virusu i nekoj vrsti biološkog oružja. Koji bolestan um ga je napravio i s kojim ciljem, na to pitanje ne mogu da odgovorim, posebno ne kao neko ko je ceo svoj život posvetio spasavanju, a ne uništavanju ljudskih života.

- Bilo kako bilo, jedno što se nije menjalo sve vreme i što važi i danas, jeste prevencija prenošenja bolesti, kao što je nošenje maski, pranje ruku, redovna higijena, kupanje i pranje kose. Ubeđena sam da, ako se budemo pridržavali zaštitnih mera, taj trenutak nije daleko. Ono što ovaj drugi talas čini drugačijim jeste daleko veći broj zaraženih sa lakšom kliničkom slikom. Takođe je drugačiji način i širenja zaraze. Ako smo u prvom talasu infekciju dobijali od spoljašnjih kontakata, u drugom talasu su oboleli uglavnom dobijali infekciju od svojih ukućana ili ljudi koji nisu imali direktan kontakt sa zaraženima (pri ovom mislim na zdravstvene radnike) - kaže prof. dr Grujičić za Blic.

Ona je i sama preležala virus, a na pitanje kako se oseća rekla je:

- Imala sam dosta sreće jer sam imala blagu klinički sliku, jedno popodne temperaturu 37,3 koja je spala nakon tablete "diklofenak" a koju sam popila, nakon toga sam par dana imala malo bolove u mišićima koji su takođe prolazili na "diklofenak" i posle toga više nisam imala nikakvih simptoma. Ono što mislim da sam dobro uradila jeste to što sam odmah počela da mirujem, da ležim, svela sam fizičke aktivnosti na minimum, nikakvo naprezanje, uzimala sam dva grama vitamina C i pila vitamin D onako kako to piše u preporukama za lečenje lakšeg oblika infekcije. Osnovno je bilo mirovanje i mislim da sam se zato tako brzo oporavila - kazala je ona.

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤦‍♀️🤦‍♀️

    17. septembar 2020 | 08:47

    Pa znamo to...

  • Maja

    17. septembar 2020 | 08:49

    Napravila globalisticka elita da bi vakcinisali narod ,smanjili populaciju a vecinu sterilisali,Bil Gejtsova vakcina ce to sprovesti u delo,virus je smesan jer ga je i ona pregurala bez ikakvih posledica ...cak sta vise nije ni znala da ga ima da nije uradila test koji je uz to budalastina...

  • Dr

    17. septembar 2020 | 08:50

    Molim Vas dr da se malo odmorite a i nas malo relaksirate ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA