• 15

Snimci pred pećinom kod Zaječara gde su nađene ljudske kosti: Planinar otkrio kakvu scenu je zatekao

, Telegraf

Takođe se pretpostavlja da je reč o sektaškom ritualu

  • 15
Zaječar, pećina, ljudski ostaci

Foto: Youtube Prinstcreen/ Zamediatelevizija/ Jovan Cvetković

U pećini kod sela Prlite u blizini Zaječara pronađeno je nekoliko ljudskih lobanja i kostiju. Posebno intrigira što su ljudski ostaci bili postavljeni na štapove. Da li je u pitanju nečija neslana šala ili mistični obred, odakle kosti potiču i koliko su stare, istražuje Više javno tužilaštvo u Zaječaru, piše zamedia.

Inače, planinari, među kojima Jovan Cvetković, prizor su zatekli 13. septembra. Dan kasnije ekipa forenzičara otišla je na mesto otkrića.

- Na ulazu u pećinu naletimo na kosti, koje su bile zakačene na neko drvo. I u prvom trenutku, šetajući prirodom često nailazimo na neke kosti, nisam ni obratio pažnju, dok mi nije kliknulo da to što vidim je lobanja. Ljudska lobanja, okrugla - rekao je Cvetković za Zamediju dodajući da je zapazio i nekoliko pršljenova na gomili kostiju.

Rekao je i da je to za njega bio bizaran, ali i zanimljiv priizor.

- Zato što su lobanja i deo karlice bili zakačeni na štap koji je bio poboden u zemlju. Neko se zabavljao ili radio nekakve obrede, to bi, eto, bilo lepo saznati - kazao je.

Kako smo već preneli, stručnjaci veruju da je reč o sektaškom obredu koji se povezuje sa nekromanijom, "dizanjem iz mrtvih".

Prema saznanjima iz policije koje je gradonačelnik Zaječara podelio sa javnošću, kosti su stare više od sto godina.

Takođe, veruje se da je reč o ostacima najmanje dve osobe.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naši su

    To su ostatci od prastarih Srba, pećinskih ljudi koji su živeli pre 480 hiljada godina u blizini Zaječara, koji se sada može smatrati kao najstariji grad na Svetu! Verovatno da u dubini pećine postoje razne alatke, oružje, kuhinjski pribori od zlata, srebra, ukrašenih dijamantima i safirima! Još jedan arheološki dokaz da su Srbi još u kameno doba jeli sa zlatnim priborom, a drugi su bili na nivou Neandertalaca!

  • ruralni srbin

    Ma to je neki stari znak da u blizini ima zakopanog blaga.

  • Drekavac

    Da nije predator, njegov je potpis.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima