• 1

Rastu sumnje da je riba u Belici otrovana: Ljudi u Jagodini kažu da se širi neprijatan miris

, Telegraf

Uginulu ribu ribočuvari su juče skupljali mrežama, ali nisu uspeli da izvade sve

  • 1
JAGODINA REKA RIBE

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Iako su radnici Ribočuvarske službe "Balkan Eco Team" Velika Morava u četvrtak uklonili uginule ribe kod Kamenog mosta na reci Belici u Jagodini, na tom mestu je i danas velika količina mrtve ribe, a u Specijalističkom veterinarskom institutu u Jagodini ističu da uzrok uginuća nije zarazna bolest.

Direktor instituta, mikrobiolog dr Zoran Rašić, izjavio je danas za Tanjug da su stručnjaci instituta u sredu uveče, kada je primećeno uginuće ribe, između 19 i 20 sati, na zahtev Inspekcije za privredni kriminal Policijske uprave u Jagodini uzorkovali uginulu ribu i vodu i otklonili sumnju na zaraznu bolest.

- Kako ne postoji sumnja na zaraznu bolest, već sumnja na trovanje, treba izvršiti toksikološke analize - rekao je Rašić.

Uginulu ribu ribočuvari su juče skupljali mrežama i stavljali u najlon džakove, a prolaznici danas tvrde da se riba "raspada i počinje da se širi neprijatan miris".

U reci pluta još puno uginule ribe.

Rukovodioci "Balcan Eco Team" i prestavnik policije juče su rekli za Tanjug da je uzrok uginuća nepoznat i da može biti da je u pitanju nedostatak kiseonika, izlivanje kanalizacije, a ne iskljucuje se ni trovanje.

Šteta će biti velika, jer među uginulom ribom ima dosta plemenite vrste: klen, potočna mrena, krkuša, stuka, koje žive u ovoj reci.

Belica je mala reka, protiče kroz Jagodinu, duga je svega 26 kilometara a nastaje od rečica Voljavica i Bešnjaja, koje se spajaju u selu Belica kod Jagodine.

Uliva se u Veliku Moravu kod Laništa a Kameni most, gde je uginula riba, najfrekventniji putnicima i vozilima u gradu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    Pa ljudi, u Belici nema 100 litara vode, normalno da je uginula kad je reka skoro pa skroz presucsila. Ne dizite paniku bezveze

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima