≫ 

Ženu iz Šapca brutalno pretukao taksista: "Udarao me je u glavu, izvinite na slikama, potresne su"

D.R. iz Šapca nije ni slutila šta će je zadesiti tog kobnog dana u njenom stanu, kada ju je nasilnik krvnički pretukao i naneo joj teške povrede

  • 73
D.R.

Foto: Privatna arhiva

- Ja sam zato i rešila javno da govorim o događaju, jer svi ćute. Nasilnik (taksista I.S.) je poznat i meni i mom suprugu. Poznajem njegovu majku dvadeset godina, stalno sam razgovarala sa njom zbog njegovih problema. Ovo nije prvi put da on tuče devojke i žene, znam za još dva slučaja, jedan se desio u mojoj zgradi, pretukao je mladu devojku. Konstantno mi je slao poruke i zvao me je sa 12 različitih brojeva. Ja sam ga blokirala na nekim brojevima. U gradu je pričao svima da živimo zajedno, da sam ja njegova žena. Kada prođem ulicom sa drugaricama vikao je "ovo je moja žena, ženo moja", urlao iz pekare "Ljubavi moja najveća na svetu".  Bilo me je sramota, jako neprijatna situacija - počinje svoju ispovest za Telegraf.rs D. R. pravnica iz Šapca, koja je odlučila da javno govori o nasilju koje je doživela od poznanika, a tom prilikom dala nam je i fotografije, koje su veoma potresne.

Iako je bila, kako kaže, na korak do smrti, podelila je sa nama sve što joj se desilo, jer smatra da o nasilju mora da se govori.

Monstruozno prebijanje se desilo u njenom stanu.

U tom momentu je živela sama, jer je suprug bio u Beogradu na lečenju, jer je bio pozitivan na korona virus.

- Udarao me je u glavu neprestano. On je sigurno mislio da sam mrtva kada je otišao iz stana, jer sam bila bez svesti. Toliko krvi je bilo po stanu... Slomio mi je nos, sinusnu kost, povređen mi je prvi, drugi, treći pršljen, imam vakum između mozga i moždane kore. Sledeće nedelje idem na operaciju na VMA. Ja sam pukom srećom preživela, da se ne ugušim u sopstvenoj krvi. Nisam osećala bol, ni pomislila"zašto se to baš meni desilo"?! Bila sam srećna što sam živa, što ću opet moći da zagrlim moju ljubav Srbu, kumu Ljilju, prijateljicu Miru, Stanu, Slavicu, Bilju P., Bilju L, Radeta, Dejana,Vladu, moju koleginicu Kaću i još sijaset njih koji su obeležili moj život! Posebnu zahvalnost Srbinim kolegama koji su svakodnevno bili pored mene. Izvinite na slikama koje ćete videti, jer su potresne. Živa sam i radujem se svakoj sitnici kao i do sada. Ne očekujem pravdu, boriću se sama protiv nužnog zla - kaže D.R.

Kako nezvanično saznajemo, podneta je krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je muškarac počinio krivično delo teška telesna povreda. Policija je postupala dalje po prijavi i obavestila tužilaštvo.

Za 11 godina, 320 žena u Srbiji ubijeno je samo zato što su žene. 400 dece ostalo je siročad. Od početka 2020. godine, u porodično-partnerskom nasilju ubijeno je šest žena, a u poslednje dve decenije više od 300, prema evidenciji mreže Žene protiv nasilja i Autonomnog ženskog centra. Ubice su, po pravilu, najčešće, partneri. Kao da nije dovoljno teško što pretrpe nasilje, još je teži život posle nasilja.

Mnoge žrtve odlučuju da ćute ceo život zbog osećanja stida, sramote. Brinu se šta će reći komšiluk, porodica. Brinu da li će naići na osudu okoline, da li će čuti od komšiluka "ti si kriva što te je udario" ili " sama si ga izazivala" i zbog svega toga odlučuju da ćute. A dok one ćute, statistika nasilja nad ženama je svake godine sve gora i gora...

Video: Rekla mi je da ju je pretukao kao stoku, pa se vratio da odspava

 

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    19. septembar 2020 | 16:16

    Da li je nasilnik provalio u stan ili ga je ona sama pustila? Ako ga je ona pustila, neka nam kaze zasto, kad joj suprug nije bio kod kuće?

  • JO

    19. septembar 2020 | 16:44

    Kakve veze ima da li je taksista, stomatolog ili dirigent filharmonije sa ovim dogadjajem? Čovek je psihopata a šta je po zanimanju nije bitno. Ako jeste onda napišite šta je žrtva po zanimanju kao i njen suprug a takodje i devojka koju je prvo pretukao.

  • dejan karaburna

    19. septembar 2020 | 16:12

    Sta je on radio kod tebe u stanu??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA