• 0

Deveta međunarodna naučna konferencija Fakulteta za strane jezike

Jezik, književnost i priroda

  • 0
Alfa

Foto: BK

Fakultet za strane jezike 25. i 26. septembra na Alfa BK Univerzitetu organizuje međunarodnu naučnu konferenciju iz oblasti studija jezika i književnosti. Tema ovogodišnje konferencije Jezik, književnost i priroda, privukla je veliki broj naučnika, tako da ćemo imati prilike da čujemo izlaganja oko 50 kolega iz zemlje i inostranstva – Sjedinjenih Američkih Država, Koreje, Norveške, Izraela, Nemačke, Mađarske, Rumunije, Hrvatske i Makedonije. Rad na konferenciji odvijaće se u osam sekcija, uživo i putem onlajn aplikacija.

Posebno nam je zadovoljstvo da najavimo plenarne predavače. Na otvaranju konferencije profesorka Radojka Vukčević, sa Filološkog fakulteta u Beogradu, govoriće o igri pejzaža u američkoj književnosti, dok će profesorka Svenka Savić sa Univerziteta u Novom Sadu, predstaviti svoja viđenja o standardizaciji rodno osetljivog srpskog jezika. Treći plenarni izlagač je profesor Džon Koks, sa Državnog univerziteta Severne Dakote, koji će govoriti o iznenađujuće sličnoj prirodi istorije i književnog prevoda. Drugog dana konferencije, putem aplikacije Zum, obratiće se prof. Džejn Matison Ekstam, sa Univerziteta u Estfoldu u Norveškoj, na temu književnosti kao kulturne ekologije.

Alfa

Foto: BK

Sa ponosom možemo istaći da smo, tokom devet godina organizacije godišnjih naučnih skupova, ostvarili brojne kontakte i formirali prijateljstva sa kolegama iz različitih krajeva sveta, kojima smo zahvalni na dugogodišnjoj saradnji i podršci. Nadamo se da će ovogodišnja konferncija biti lepa prilika za nove susrete, sticanje novih znanja i uspešnu razmenu ideja.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima