• 0

Još jedna opština, posle dva i po meseca, ukinula vanrednu situaciju: Neke mere ipak ostaju na snazi

, Telegraf

Zabranjuju se javna okupljanja na celoj teritoriji Republike Srbije na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru - kada se istovremeno okuplja više od 30 lica

  • 0
Opština Priboj, najveći broj ljudi u izolaciji, koronavirus, Srbija

Foto: Rina.rs

Zbog poboljšanja epidemiološke situacije, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije, ukinuo je danas vanrednu situaciju koja je uvedena 6. jula, piše RINA.

- Vanredna situacija  u opštini Priboj je ukinuta, ali nema opuštanja. Epidemija još nije prošla. Na snazi ostaju sve zaštitne mere Republičkog kriznog štaba za vanredne situacije i Vlade Srbije - izjavio je Rvović.

To znači da se i dalje apeluje na pojačanu higijenu ruku, neophodnu dezinfekciju prostora, preporučenu distancu, kao i rad ugostiteljskih i trgovinskih objekata, i posebno propisane mere zabrane okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru, shodno naredbama i uredbama Vlade Srbije.

U javnom drumskom i železničkom prevozu putnika obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Ostaju na snazi i mere okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima  na otvorenom i zatvorenom prostoru. Zabranjuju se javna okupljanja na celoj teritoriji Republike Srbije na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru - kada se istovremeno okuplja više od 30 lica. Izuzetak su jedino okupljanja prilikom kulturnih manifestacija u organizaciji kulturnih institucija kad je dozvoljeno okupljanje maksimalno 500 posetilaca.

Radno vreme prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 23 časa do 6 sati narednog dana.

Video: Kisić Tepavčević: Akcenat je na solidarnosti a ne na kažnjavanju povratnika

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima