≫ 

Još jedna opština, posle dva i po meseca, ukinula vanrednu situaciju: Neke mere ipak ostaju na snazi

Zabranjuju se javna okupljanja na celoj teritoriji Republike Srbije na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru - kada se istovremeno okuplja više od 30 lica

  • 0
Opština Priboj, najveći broj ljudi u izolaciji, koronavirus, Srbija

Foto: Rina.rs

Zbog poboljšanja epidemiološke situacije, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije, ukinuo je danas vanrednu situaciju koja je uvedena 6. jula, piše RINA.

- Vanredna situacija  u opštini Priboj je ukinuta, ali nema opuštanja. Epidemija još nije prošla. Na snazi ostaju sve zaštitne mere Republičkog kriznog štaba za vanredne situacije i Vlade Srbije - izjavio je Rvović.

To znači da se i dalje apeluje na pojačanu higijenu ruku, neophodnu dezinfekciju prostora, preporučenu distancu, kao i rad ugostiteljskih i trgovinskih objekata, i posebno propisane mere zabrane okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru, shodno naredbama i uredbama Vlade Srbije.

U javnom drumskom i železničkom prevozu putnika obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Ostaju na snazi i mere okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima  na otvorenom i zatvorenom prostoru. Zabranjuju se javna okupljanja na celoj teritoriji Republike Srbije na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru - kada se istovremeno okuplja više od 30 lica. Izuzetak su jedino okupljanja prilikom kulturnih manifestacija u organizaciji kulturnih institucija kad je dozvoljeno okupljanje maksimalno 500 posetilaca.

Radno vreme prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 23 časa do 6 sati narednog dana.

Video: Kisić Tepavčević: Akcenat je na solidarnosti a ne na kažnjavanju povratnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA