• 0

Manje zaraženih koronavirusom u ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je, kako se navodi, u gerontološkim centrima u Knjaževcu, Subotici, Novom Sadu, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci", (Pančevo)

  • 0
NEGOTIN KORONA PROPUSTI PRIPADNICI VOJNE POLICIJE ISPRED DOMA ZA STARE RADOST

Domovi za stare / Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U Srbiji je u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo korona virusa potvrđeno kod 53 korisnika - dva manje nego juče, i 16 zaposlenih - tri manje.

To je danas saopštilo Ministarstvo Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Negovatelj - jedno od najtraženijih zanimanja

Foto: Shutterstock

Od početka epidemije od KOVID-19 izlečeno je ukupno 1.020 korisnika ustanova socijalne zaštite i 410 zaposlenih u tim ustanovama.

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je, kako se navodi, u gerontološkim centrima u Knjaževcu, Subotici, Novom Sadu, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci", (Pančevo).

Virusom su se zarazili i u Ustanovi za decu i mlade "Sremčica" ( Beograd), Centru za socijalni rad u Vranju, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Kladomox plus" (Kelebija) i Domu za smeštaj odraslih i starijih "Terza Eta" (Priboj).

Dom za smeštaj odraslih i starijih "Doživeti stotu", Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga", Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih "Radost" u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih "Nada", u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima