• 1

Pas izujedao dete (7) ispred škole u Pančevu: Dvorište još neograđeno, "Higijena" nije zatekla psa

, Telegraf

Obavešteni policija i tužilaštvo

 • 1
Ujedeno dete

Foto: Privatna arhiva/013info.rs

U dvorištu Osnovne škole „Olga Petrov“ u Banatskom Brestovcu kod Pančeva sedmogodišnje dete je ujeo pas.

Nemili slučaj desio se u utorak 15. septembra, ispričala je za 013info majka deteta.

- Dovela sam dete u školu, trebalo je da jedno dete uzmem iz predškolskog, a da drugo dovedem u školu, i tu na ulazu na njega je skočio pas. Ujeo ga je na tri mesta - ispričala je Marijana Marković, majka deteta.

Ovaj događaj potvrdila je i direktorka škole Daliborka Bojković Breti. Rekla je da se ujed dogodio u međusmeni, te da su radnici škole odmah reagovali. Ona je rekla i da je nakon toga pozvala „Higijenu“, te da je ponudila da dete odvezu kod lekara, ali je u međuvremenu već neko od prisutnih prevezao dete.

- Deca hrane pse i oni se tu okupljaju. Imamo problem što školsko dvorište nije ograđeno, a nije ograđeno zbog imovinsko-pravnih problema. Škola je dobila sredstva da se isplati vlasnicima, njima to nije odgovaralo i mi ne možemo da napravimo ogradu. Stalno pokušavamo to da rešimo - rekla je direktorka.

Majka deteta je ispričala kako je čula da su ljudi iz "Zoohigijene" došli u Banatski Brestovac nakon ovog događaja, što je za portal 013info potvrdio i Zoran Radojković iz „Higijene“. On je rekao da su iz škole tog utorka pozvali njihovu službu, da su oni došli, ali da pasa nije bilo. Rekao je i da je bilo više poziva i iz Omoljice i iz Banatskog Brestovca zbog pasa lutalica.

- Psi dolaze za decom kada dolaze u školu i kada deca uđu na nastavu, oni odlaze. Mi nismo dežurali tu, nego smo po pozivu došli, ali tada nije bilo pasa. Mi tada konstatujemo da smo bili, ali da psa nismo zatekli, pogotovo kada je prijavljeno „po opisu“ psa. Takovog psa kad ne nađemo, mi ne možemo nasumice da hvatamo, jer može da se desi da odnesemo nekog vlasničkog psa, što ne bi bilo u redu - rekao je Radojković.

Vlasnički psi bi trebalo da budu čipovani. Kazne za vlasnike su visoke ukoliko ovo ne urade. Higijena ima čitač čipova, te može da vidi da li je pas vlasnički ili ne. Ipak, kaže Radojković da mnogo vlasnika svoje ovu zakonsku obavezu ne poštuje.

Radojković objašnjava da je potreban inspekcijski nalog da bi se psi „pohvatali“, dok u pančevačkoj inspekciji kažu da je to posao koji bi „Higijena“ trebalo da obavlja sama ili po pozivu, te da nije neophodan inspekcijski nalog. Portal saznaje i da u gradsku inspekciju nije stigla tog dana nikakva prijava.

Majka Marijana kaže da se dete oporavlja. Još uvek idu na previjanja, rane polako zarastaju, a ona kaže da je slučaj prijavila i pančevačkoj policiji, što je u pančevačkoj policiji i potvrđeno. Oni su obavili razgovor, konstatovane su lakše telesno povrede, te da su obavestili tužilaštvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Džoni

  24. septembar 2020 | 14:55

  Generalno problem pasa lutalica je ogroman u svakom naseljenom mestu, ali ga generalno niko i ne rešava. Drugo šta će vlasnički pas na ulici, znači nesavesnog vlasnika niko ne kažnjava. A prebacivanje krivice od veterinarske inspekcije, zoo higijene i komunalne policije je postalo smešno.Besmisleno je pričati više o tome

  4
  0

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima