≫ 

Krizni štab saopštio koliko je Srba zaraženo korona virusom posle povratka sa letovanja

Ovo su najnovije informacije u vezi sa korona virusom

  • 35
Krizni štab Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Konferencija za novinare Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 održao se danas u Palati Srbija. Na konferenciji su govorili dr Darija Kisić-Tepavčević, zamenica Instituta za javno zdravlje Batut i pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

U protekla 24 sata, u Srbiji je zaraženo još 75 osoba.

Jedan pacijent je preminuo, dok je njih 22 na respiratorima.

- U Beogradu je registrovano 36 odsto osoba koje su pozitivne na korona virus - navela je dr Kisić-Tepavčević. Kako je dodala, manji je broj hospitalizacija i to su podaci koji ohrabruju.

- Spadamo u zemlje sa najmanjim rizikom u Evropi u ovom trenutku. Uspeli smo da držimo stabilnu epidemiološku situaciju i nadamo se da će to tako i da potraje - navela je ona.

Video: Kisić Tepavčević: Spadamo u zemlje sa najmanjim rizikom od obolevanja od korona virusa u Evropi

U KBC Dragiša Mišović je hospitalizovano 7 dece i 4 majke.

54 dece zaraženo koronom od početka godine

Prošle su 4 nedelje od početka školske godine, navela je dr Kisić-Tepavčević koja je podsetila da je u prethodnom periodu bilo zaraženo 36 dece školskog uzrasta.

- 21. septembra u osnovnoj školi je prijavljeno dvoje dece a u srednjoj jedno. Dan kasnije nije bilo prijavljene dece u osnovnim školama, dok je jedan bio u srednjoj. 23. septembra nismo imali nijedan slučaj, dok je dan kasnije jedan učenik bio zaražen u osnovnoj, a dvoje u srednjoj - rekla je ona.

Video: U osnovnim školama samo 39 dece obolelo od početka školske godine

- Ukupan broj u osnovnim školama je 39 dece, a u srednjim 16. Sem u jednom slučaju, radilo se o sporadičnom oboljevanju. Reagovalo se praktično odmah i ta deca nisu išla u školu - navela je ona.

32.000 građana se vratilo u Srbiju

Ukupno je 32.000 naših građana prijavljeno, koji su se vratili u Srbiju sa odmora.

- Kod njih 45 je, posle popunjavanja testa dobijen skor koji je ukazivao na prisustvo respiratorne infekcije i oni su dalje upućeni u kovid ambulantu - navela je dr Kisić-Tepavčević.

Video: Kisić Tepavčević: Od svih turista koji su se vratili u Srbiju samo 45 obolelih

Posle ulaska u zemlju, svi naši građani su u obavezi da se u naredna 24 sata prijave na portal e-zdravlje, podsetila je ona.

Dr Zoran Gojković naveo je da je trenutno 14 osoba na intenzivnoj nezi u KC Vojvodine, a da je troje pacijenata na respiratoru.

- Maksimalno se radi na skraćivanju lista čekanja - naveo je on.

Video: Obolelih od korone u Srbiji 75, na žalost jedna osoba preminula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    25. septembar 2020 | 15:38

    Konstantno pisanje u stampi o ljudima koji su se vratili sa letovanja ( i koji ce zaraziti sve oko sebe ) prave od njih zrtvenog jarca i dodaje samo ulje na vatru. Svim ljudima je potreban odmor, narocito posle ovakve situacije, ko moze da priusti sebi odusak i odlazak na more i sl., treba to da uradi, zaraziti se moze i kod kuce. A svima ce nam trebati jaka mentalna snaga da preguramo zimu. Ili da svi poludimo od korone.

  • Miojko

    25. septembar 2020 | 17:15

    Sta kaze ministarka koliko ljudi je tuzilo Srbiju zbog krsenja ljudskih sloboda?

  • Maja

    25. septembar 2020 | 16:47

    Sutra u Londonu veliki protest sa porukom policiji izaberite stranu dok jos i za vas nije kasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA