• 1

Povećan broj požara u Zrenjaninu prethodnih dana: Spaljuju se ostaci strnih useva, ali i korov

, Telegraf

Iz Odeljenja za vanredne situacije podsećaju da je zabranjeno loženje otvorene vatre u šumi i na udaljenosti 200 metara od ruba šume

  • 1
Ćuprija, gori nisko rastinje i sasusena trava

Foto: Tanjug/Dusan Anicic

Odeljenje za vanredne situacije u Zrenjaninu apeluje na građane da ne spaljuju nisko rastinje i ostatke strnih useva na otvorenom prostoru jer na taj način ugrožavaju svoju i bezbednost ljudi oko njih, a širenjem požara može se pričiniti velika materijalna šteta na okolnim objektima.

Iz Odeljenja podsećaju da je zabranjeno loženje otvorene vatre u šumi i na udaljenosti 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim vidno obeleženim mestima, piše I love Zrenjanin.

Prethodnih dana došlo je do povećanja broja požara čiji je uzrok najčešće bio spaljivanje ostataka strnih useva, niskog rastinja, suve trave, korova i trske na otvorenom prostoru.

Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno je spaljivanje bilo koje vrste otpada na otvorenom prostoru, a predviđene novčane kazne za fizička lica su od 10.000 do 50.000 dinara, a za pravna od 300.000 do milion dinara.

Odeljenje za vanredne situacije kontrolisaće sprovođenje mera zaštite od požara na otvorenom prostoru i protiv osoba koje ne poštuju zabranu spaljivanja otpada i biljnih ostataka podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    Narod je prisiljen da ogromne količine kukuruzovine došli kako bi mogao da pripremi zemljište za dalju obradu i setvu,ovaj problem se mora zakonski rešiti tako da spaljivanje bude dozvoljeno ali uz odgovarajuće preventivne uslove,a ne samo udri po seljaku.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima