• 22

Živki je opaka bolest odnela 4 sina: Imala je još Mladena, a sada je i njegovo srce prestalo da kuca

, Telegraf

Mladen je bolovao od neizlečive bolesti, mišićne distrofije

  • 22
Mladen Marković

Foto: Privatna arhiva

Mladen Marković (22), mladić iz sela Izbenica kod Varvarina, koji je bolovao od teške i neizlečive bolesti - mišićne distrofije, baš kao i njegova 4 brata, izgubio je životnu bitku.

Maki, kako su ga prijatelji zvali, bio je potpuno nepokretan, a prethodne godine svog života provodio je u četiri zida, sa majkom Živkom (55), koja je pre Mladena, od iste bolesti, izgubila još četiri sina.

- Napustio me je moj voljeni sin Mladen. Prestalo je da kuca jedno predivno srce. Nedostajaćeš mi, dušo moja - objavila je Mladenova majka Živka na svom Fejsbuk nalogu.

Dijagnoza, Mladen Marković

Foto: Privatna arhiva

Ovu tragičnu i tužnu vest potvrdila je za Telegraf.rs i njihova prijateljica Vesna Petrović koja je bezuslovno činila sve da pomogne Živki i njenom sinu Mladenu.

- Neka ti Bog podari rajsko naselje gde pravednici počivaju. Raduj se jer ideš na mesto gde nema uzdisaja, nema bola, nema suza... Anđele dragi, veliki su oni koji zasluže Carstvo Božje. Hvala ti za svaki minut, svaku poruku, svaki susret. Hvala što si dozvolio da budem deo tvog kratkog života, i da ti ga, nadam se, koliko toliko olakšam, dragi moj dečače - napisala je Vesna na svom Fejsbuk nalogu

Podsetimo, bitku sa mišićnom distrofijom najpre je izgubio Marko, koji je umro 2004. godine. Posle 9 godina, preminuo je i drugi brat, Miloš koji je tada imao svega 17 godina.

Samo godinu dana kasnije, umro je i Nikola, tada dvadesetdvogodišnjak.

Njihova majka Živka (54) ostala je bez još jednog sina 2016. godine. Tada je preminuo i Andrija, koji je rođen 1999.

Mladen je, inače, kako je Živka ispričala ranije za Telegraf.rs, kao i njegova braća, rođen kao zdravo dete. Ipak, 2008. godine dijagnostifikovana mu je bolest zbog koje je postao 100 odsto invalid. Nije mogao da se kreće, niti da pomera levu ruku, zbog čega mu je bila neophodna dvadesetčetvoročasovna nega.

Mladen Maki Marković

Foto: Vesna Petrović

Mišićne distrofije su primarna, nasledna oboljenja mišića degenerativne prirode. Najčešće počinju u mlađem životnom dobu i razvijaju se godinama da bi posle kraće ili duže evolucije učinile bolesnika ozbiljno hendikepiranim i zavisnim od okoline. Imaju znatno skraćen životni vek i umiru od komplikacija.

Video: Sin Majke hrabrosti, koja ga ceo život nosi na leđima, dobio kolica

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Varvarin

    Poznajem ovu porodicu...zena ima jos 4 cerke...sve su udate i imaju svoje porodice...na zalost muska deca su radjana bolesna...

  • Jeca

    Tuga, ali i primitivizam. Ako znaš da postoji velika mogućnost da ti dete oboli od mišićne distrofije a ti uporno rađaš onda sa tobom nešto nije u redu... I ne, nisu "rođeni zdravi"...

  • .

    Ko su lekari koji nisu obavestili zeni kakve sinove ce radjati....?!Koliko nemaju pameti da je sirota zena gubila sinove...Tuga za tugom....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima