Princeza Ljubica i princ Mihailo mogu da žive bilo gde, a birali su srpski grad i donose osmehe deci

Ona i njen suprug Mihailo, dugo su, kako kaže, smišljali način na koji će se odužiti Topolcima

  • 5
Princ Mihailo i princeza u Topoli

Mihailo i Ljubica Karađorđević Foto: Rina.rs

Iako su mogli da biraju bilo koje mesto na svetu gde će živeti i oformiti porodicu, mladi prinčevski par, Ljubica i Mihailo Karađorđević, izabrali su, nećete verovati upravo - Topolu.

- Ovde smo došli pre dve godine, jer Srbija je naš dom i ni u jednom trenutku se nismo pokajali. Svi su nas odlično prihvatili i nakon samo dve nedelje osećala sam se kao kod kuće - rekla je za Rinu princeza Ljubica Karađorđević.

Međutim, Šumadinci ne samo da su fenomenalno prihvatili princa i princezu, nego su na takav način ugostili i sve njihove prijatelje iz inostranstva.

- Svi su oduševljeni Topolom i ovim prelepim krajem, pa nakon što nas posete svima bude jasno zašto smo baš ovde birali da stvorimo naš dom - kaže princeza Ljubica.

Ona i njen suprug Mihailo, dugo su, kako kaže, smišljali način na koji će se odužiti Topolcima.

- Odlučili smo da organizujemo Dečiji festival i okviru njega, mališanima da predstavimo aktivnosti koje nisu svakodnevne i da promovišemo lokalne sportske klubove - izjavila je princeza.

Treći po redu Dečji festival održan na Oplencu u organizaciji Fondacije "Koreni" koja je pod pokroviteljstvom Njihovih Kraljevskih Visočanstava princa Mihaila i princeze Ljubice Karađorđević.

Festival su posetili učenici Osnovne škole "Karađorđe" iz Topole, i grupa dece iz hraniteljskih porodica.

Deci su na raspolaganju bili jahanje konja, streličarstvo i gađanje iz vazdušne puške. Ulaz i sve aktivnosti bili su besplatni, kao poklon princa Mihaila i princeze Ljubice, i prijatelja Festivala deci iz Topole i okoline. Zbog trenutne epidemiološke situacije broj posetilaca bio je oko 30.

- Mihailo i ja smo presrećni što se Dečji festival na Oplencu održava po treći put, čime prerasta u svojevrsnu tradiciju koja će, nadamo se, uspeti da se nastavi i u godinama koje dolaze.

Svi smo svesni okolnosti u kojima se nalazimo, ali ni u ovim teškim vremenima ne smemo zaboraviti koliko je važno omogućiti deci da provode vreme u prirodi, istražuju svoja interesovanja, i da se pravilno razvijaju kroz usvajanje novih veština.

Koliko je to važno potvrđuju i osmesi dece koja su juče učestvovala na Festivalu, i koja se već raduju narednom - izjavila je princeza Ljubica Karađorđević.

Festival je održan u skladu sa merama predostrožnosti propisanim od strane Vlade Republike Srbije. Za sve posetioce bile su obezbeđene zaštitne maske i dezinfekciona sredstva, a posete su bile organizovane u grupama kako bi se poštovalo ograničenje u maskimalnom dozvoljenom broju okupljenih i fizička distanca.

Video: Ovaj video je nаmеnjеn učеnicimа sа кljučnim prеpоruкаmа zа bеzbеdаn bоrаvак u šкоlаmа

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan

    28. septembar 2020 | 11:37

    Bravo, svaka cast na odluci. Samo da je sto vise ljudi koji ovako razmisljaju

  • Saša

    28. septembar 2020 | 11:55

    Živeli princ i princeza.. Voždovi praaaunucii..

  • Bas

    28. septembar 2020 | 11:08

    Cuj princeza i princ 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA