≫ 

Sahranjeni piloti Dejan i Zvonko: Ispraćaj uz vojne počasti, zastave sinu i supruzi

Dejan Krsnik i Zvonko Vasiljević poginuli su 25. septembra

  • 1

U pratnji prijatelja i porodice, uz vojne počasti, danas su sahranjeni piloti Dejan Krsnik i Zvonko Vasiljević koji su nastradali u padu aviona MiG- 21 u reonu sela Brasina kod Malog Zvornika, tokom izvođenja redovnog letačkog zadatka.

Sahrana Dejana Krsnika

Pilot major Dejan Krsnik sahranjen je danas uz vojne počasti na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Sahrani majora Krsnika, uz članove porodice, rodbinu, kolege i prijatelje, prisustvovali su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković, načelnik Operativne uprave Generalštaba general-major Želimir Glišović i načelnik Uprave za logistiku brigadni general Srđan Petković.

U znak sećanja i večne zahvalnosti otadžbine za sve što je major Krsnik učinio za nju zastava Republike Srbije predata je njegovom sinu.

Pilot major Dejan Krsnik bio je komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Bio je oženjen i otac jednog deteta.

Pilot major Dejan Krsnik, Pilot major Dejan Krsnik Foto: Ministrastvo odbrane

Sahrana Zvonka Vasiljevića

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević sahranjen je danas uz vojne počasti na groblju u selu Donja Borina kod Malog Zvornika.

Pored članova porodice, rodbine, kolega i prijatelja, sahrani su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković, načelnik štaba Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić.

Zastava Republike Srbije u znak sećanja i večne zahvalnosti otadžbine za sve što je kapetan prve klase Vasiljević učinio za nju predata je njegovoj supruzi.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević Foto: Ministrastvo odbrane

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević bio je pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Bio je oženjen i otac dvoje dece.

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević poginuli su 25. septembra.

Video: Mesto gde se srušio MiG-21 preplavljeno pripadnicima vojske, MUP-a, Hitne pomoći...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA