• 6

Ove bolnice u Srbiji dobiće nove skenere i angio sale: Izdvojeno 5 miliona evra za nabavku

, Telegraf

Lepu vest saopštio je ministar Zlatibor Lončar

  • 6
LONCAR KOVID DIREKTORI

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministarstvo zdravlja je izdvojilo pet miliona evra za nabavku 11 skenera i pet angio sala, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Skenere će dobiti KBC "Zvezdara", KC Kragujevac, Opšta bolnica Valjevo, zdravstveni centri Negotin i Užice, Opšta bolnia Ćuprija, Zdravstveni centar Vranje, Opšta bolnica Loznica, ATD Beograd, kao i KCS i to jedan za Polikliniku i jedan za Urgentni centar.

Angio sale "idu" u Klinički centar Kragujevac, KBC "Zvezdara", Specijalnu bolnicu "Sveti Sava", Opštu bolnicu Valjevo i KC Srbije, rekao je Lončar nakon sastanka sa direktorima zdravstvenih ustanova koje će u narednom periodu dobiti novu opremu.

Lončar je rekao da su urađene analize i da su skreneri bili stari do 12 do 17 godina, da su se često kvarili i bili van funkcije čekajući servis.
Napominje da je ministarstvo danas prebacilo novac bolnicama, a da je sa direktorima dogovoreno da sprovedu procedure nabavke u najkraćem mogućem roku, kako bi za mesec i po ili dva oprema bila stavljena u funkciju.
- Dogovorili smo se da se u međuvremenu obezbedi prostor i obuči kadar za rad - rekao je ministar i dodao da će nabavka biti sprovedena tranpasrentno.
Kako kaže, i angio sale u pojedinim ustanovama su morale da se obnove, jer su stare između 10 i 15 godina.
Dok se sprovodi nabavka, kako kaže, prostor i kadar moraju biti pripremljeni.
- Ne sećam se da se u Srbiji desilo da u danu donesemo odluku, da kupimo 11 skenera i 5 angio sala. Procenjena vrednost opreme je oko pet miliona evra - rekao je Lončar.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nema smisla

    Eeeeee, a Požarevac? I Covid bolnicu napraviše iii ništa 0

  • Licemerka

    Za početak da -DZ Mirijevo dobije ORL lekara...i ostali domovi zdravlja koji ne funkcionišu bez aparata..

  • Lili

    A da li će i kad gradovi Vojvodine dobiti novu medicinsku opremu? I Vojvodina je deo Srbije.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima