≫ 

Preokret u prognozi za zimu: Meteorolog RHMZ otkrio kakvo će ipak, biti najhladnije godišnje doba

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da bi ove zime trebalo da imamo i više snega

  • 20
Planina kopaonik, zima, sneg Foto: Marko Jovanović

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Nedeljko Todorović rekao je da će prestojeća zima biti malo hladnija u odnosu na prethodne dve.

Mislim da neće biti ekstremno hladno ove zime, ali se svake četvrte godine javljaju hladnije zime. Ova zima bi trebalo da bude ipak malo hladnija u odnosu na prethodne dve, tri, sa više snega - rekao je Todorović za Prvu.

On je ujedno rekao da je ovo leto, gledajući srednje temperature, bilo malo iznad proseka, prenosi Tanjug. Naveo je i da će se u pojedinim delovima zemlje još samo sutra zadržati temperatura do 30 stepeni, te da od utorka sledi pad temperature, kada će se približiti prosečnim vrednostima za ovo doba godine, od 18 do 22 stepena.

Od petka se ponovo očekuje uglavnom sunčano i suvo vreme, sa maksimalnim temperaturama između 20 i 25 stepeni, uz pojavu promenljivog i svežijeg vremena.

- Tako bi se smenjivalo četiri, pet, šest dana suvog vremena i tri, četiri dana promenljivog vremena sa kišom - naveo je Todorović za tv Prva.

On je rekao da se sutra i prekosutra očekuje poneki pljusak i dodao da postoji mogućnost da se u periodu od 9. do 15. oktobra, manifestuju karakteristike Miholjskog leta, uz prijatne dane i sveže noći, bez mnogo oblaka i vetra.

Todorović je rekao i da je mala verovatnoća da ćemo se krajem oktobra ili početkom novembra "vratiti" na temperature iznad 25 stepeni, jer, dodaje, svaki sledeći prodor hladnog vazduha donosi novi pad temperature.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemačka

    4. oktobar 2020 | 20:45

    Kod Nemaca kad je trka formule 1 jave za koliko minuta i sekundi počinje kiša.A kod nas još uvek gledaju mravinjak dal su mravi počeli da se spremaju za zimu i po tome zaključuju kakva će biti zima.

  • Ilija

    4. oktobar 2020 | 20:44

    Mene samo zanima da li neko i dalje veruje u ovakve prognoze a ne mogu da pogode vreme za naredna tri dana..

  • Ema

    4. oktobar 2020 | 21:10

    Hahahahahah ovi su cirkus. Bolje moja baba Punimirka pogodi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA