Vranjancima se zmija "javila" na haubi, a zatim se zavukla u automobil: Pozvali su hrabrog Vladicu

Ovom hrabrom čoveku je, inače, teško da izdvoji najneobičnije mesto sa kog je izvukao zmiju

  • 0
zmija, Vladica Stanković Zmija u autu u Vranju Printskrin: Fejsbuk Vladica Stankovic

Zmija koju je Vladica Stanković iz Vladičinog Hana izvukao iz automobila porodice iz Vranja dokaz je da im je postalo hladno. Ljudi su tokom vožnje videli gmizavca, koji je izašao na haubu i odmah su pozvali hrabrog čoveka u pomoć.

U potrazi za toplim prebivalištem zmije će se zavlačiti na razna mesta pa u narednom periodu možemo da očekujemo da će se nalaziti u neposrednoj blizini ljudi.

Neustrašivi Vladica Stanković izvlačio je zmije iz kreveta, frižidera, hladnjaka, motora skutera...

A poslednju je izvukao iz limarije automobila i to je uradio veoma pažljivo i strpljivo.

Ovom hrabrom čoveku je, inače, teško da izdvoji najneobičnije mesto sa kog je izvukao zmiju.

-  U motor skutera je ušla. To je tolika retkost. Neverovatno je. Skoro kada sam ušao u jednu sobu bila je u mašini za šivenje... Jedna je bila u motoru zamrzivača. Taj motor je uvek topao i onda one dođu tu oko motora, traže toplo. Tu se motaju da bi mogle da sakupe energiju od toplote - ispričao je Vladica Stanković za Telegraf.rs.

Objasnio je da kad uveče krene da pada temperatura, zmije se zavlače tamo gde ih najmanje očekujemo i da to rade najviše zbog hrane.

- Sad je takav period. Menja se vreme. Nije visoka temperatura. Posebno se zavlače u stare kuće, glodari prave te rupe i onda one koriste i ulaze u kuće. Ili, kada bude velika žega i puno toplo, one traže gde će da se sakriju, pa zalutaju. Najčešće se to dešava kada je vreme parenja. Tada su spremne da se zavuku tamo gde ih najmanje očekujemo, jer su tada slabo koncentrisane i slabije obraćaju pažnju na okolinu - kazao je Stanković.

Video: Novi podvig hrabrog Vladice: Uhvatio zmiju dugu metar i po

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA