≫ 

Danas je dan nastavnika: Kažu da zaslužuju povišice zbog korone, da li ste saglasni?

Danas se obeležava Svetski dan nastavnika

  • 26
Škola, deca, nastava, ranac, maske, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Povodom 5. oktobra, Svetskog dana nastavnika, tri reprezentativna prosvetna sindikata ocenila su da bi zaposleni u obrazovanju trebalo da dobiju povišice u 2021. godini zbog povećane radne opterećenosti i zalaganja koje su pokazali tokom pandemije korona virusa.

Organizovanje nastave u školama, uz poštovanje svih mera bezbednosti i predviđene modele nastave tokom septembra, izdržalo je sva iskušenja sa kojima smo se sreli, uz manji broj zaražene dece i nastavnika, navode sindikati, prenosi Danas.

Organizacija onlajn nastave iziskuje napore, vreme i angažovanje koje treba dodatno vrednovati, pa je potrebno naći načine da se za dodatni rad zaposleni u prosveti nagrade, navodi u saopštenju koje su potpisali predstavnici Sindikata obrazovanja Srbije, Sindikata radnika u prosveti Srbije i Granskog sindikata prosvete „Nezavisnost“.

- Imajući u vidu zalaganje prosvetnih radnika i povećanu radnu opterećenost za vreme izvođenja nastave u ovakvim okolnostima, smatramo da vlada i resorno ministarstvo to treba da uzmu u obzir i da prilikom usvajanja budžeta za 2021. godinu za zaposlene u prosveti predvide odgovarajuće povećanje plata - poručili su predstavnici sindikata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krle

    5. oktobar 2020 | 07:43

    Pre bi trebalo povećati platu radnicima u trgovini, čistoći, onima koji su sve vreme pandemije na ulici, a ne ovim večito nezajažljivim, koji, evo pola godine, više planduju nego što rade.

  • Sladjana Trajkovic

    5. oktobar 2020 | 07:58

    Ne, naravno da ne 6 meseci su sedeli kuci...nek dodju malo kod privatnika da vide kako je....

  • Marija

    5. oktobar 2020 | 07:55

    Naravno da ne treba da im se poveća plata, pa ne rade samo oni. Koliko drugih profesija je izlozenije koroni nego profesori...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA