≫ 

Podeljena sreća dva puta je veća: Počela dečja nedelja

Svaki dan tokom Dečije nedelje biće posvećen različitim aktivnostima, sportskim, obrazovnim, a deca će učiti i o značaju zaštite životne, socijalnoj inkluziji...

  • 0
BEOGRAD DECIJA NEDELJA MANIFESTACIJA Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Tradicionalna "Dečja nedelja" pod sloganom "Podeljena sreca dva puta je veća" danas je svečano otvorena i trajaće do 11. oktobra, a ove godine je u znaku međugeneracijske solidarnosti i prijateljstva, koje su u vreme krize izazvane pandemijom korona virusa važnije više nego ikada ranije.

Svaki dan tokom Dečije nedelje biće posvećen različitim aktivnostima, sportskim, obrazovnim, a deca će učiti i o značaju zaštite životne, socijalnoj inkluziji...

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević naglasio je da je ova nedelja posvećena samo deci i apelovao na roditelje da u ovih sedam dana pruže deci sve što od njih traze, ali i da razmisle koliko brzo prolazi period njihovog odrastanja, a da malo vremena provedu u zagrljaju svojih roditelja.

On je podsetio da je Vlada Srbije proglasila 2020. godinom saradnje i solidarnosti.

Zamenica direktorke Unicefa u Srbiji Joši Ečeveri Burkhard kaže da je Dečija nedelja jedna od najstarijih manifestacija posvećena deci u zemlji.

- Međugeneracijska solidarnost i prijateljstvo važniji su više nego ikada u vreme ove krize, krize bez presedana, izazvane virusom korona, te je zato sustinski važno da se u ovom periodu okupe mlađe i starije generacije da budu zajedno - poručila je Burkhard.

Ona je istakla da su u vreme pandemije posebno ugroženi stari, žene i deca koji žive u siromašnim porodicama i romskim naseljima, izbegličkim i migrantskim centrima.

Goran Rojević, iz humanitarne organizacije "Dečje srce", koja 20 godina pomaže deci ometenoj u razvoju i njihovim porodicama, ističe da je u godini solidarnosti važno pokazati da su deca nešto za šta treba živeti.

- Dečja nedelja svima treba da pokaže da nijedno dete u Srbiji nije samo, zaboravljeno i tužno što nema ko da mu se posveti - poručio je Rojević i pozvao sve da se pridruže da budu deo tima "Dečje srce".

Kako je najavio, u toku manifestacije deca će imati priliku da se druže sa sportistima Crvene Zvezde i Partizana.

- Oni će pokazati da nisu neprijatelji, već rivali koji se mogu družiti, te da uvek treba da postoji ljubav i solidarnost - rekao je Rojević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA