≫ 

Mirsad Đerlek: Lek remdesivir će se koristiti od ponedeljka, čitava država je radila na tome

U pitanju je, kako je rečeno, veoma skup lek ali efikasan

  • 1
Mirsad Đerlek Printskrin: TV Pink

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da je čitava država radila na obezbeđivanju leka remdesivir i da su još od aprila ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor Infektivne klinike Goran Stevanović vodili pregovore o tome. 

- Lek će se koristiti od ponedeljka, država je učinila sve da nabavi lek. Međutim, kod nas je uvek ta birokratija, propisi, uvozne deklaracije, sve to je trebalo čekati, ali bitno je da smo obezbedili lek i da će se građani Srbije lečiti kao i svi ostali u svetu - rekao je Đerlek.

Kako je istakao Đerlek, pojedine osobe koje vode važne ustanove u Srbiji dale su sebi za pravo da se ovih dana reklamiraju, kako je ta osoba lično jedina zaslužna za nabavku tog leka.

- Međutim, građani Srbije moraju da znaju da su za nabavku leka veliki trud i veliko znanje dala dva čoveka, a to su ministar Lončar i dr Stevanović. Oni su za ovih osam meseci pokazali da nisu imali odmora, da su radili u interesu građana i hvala im za ono što su postigli - istakao je Đerlek.

On je naveo da je Ministarstvo zdravlja tražilo preispitivanje odluke o ublažavanju mera u Novom Pazaru, da sada primetno tamo ljudi manje nose maske, skoro niko i da se ne poštuju mere.

Video: Srbija uvodi elektronski nadzor građana: Svi se prate i dele se kazne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ma bravo

    10. oktobar 2020 | 13:12

    A ovi što su primali hlorokin mogu da se bese ....ko preživi od negativnih nus pojava ovog leka pričaće...ostali što su ga dobijali po protokolu živeće u agoniji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA