≫ 

Susret pun ljubavi jednog dečaka iz Zemuna i oca Avakuma iz Visokih Dečana: Slika govori 1.000 reči

Uživajući u lepom danu i društvu gostoljubivog monaha, mama i tata su zaostali i pustili da ovaj duhovni otac povede dečaka

  • 5
Manastir Visoki Dečani Foto: Facebook/Манастир Високи Дечани - Visoki Dečani Monastery

Otac Avakum pažljivo je motrio jednog malog dečaka, koga je za ruku poveo kroz dvorište manastira Visoki Dečani. Činilo se kao da ćuti, a govori, kao da svakim svojim pokretom mališanu prenosi ljubav i veru.

A dečak ga je sledio, sedog ljupkog monaha, inače vrsnog duboresca, čoveka sa licem koje se ozari pred svakim posetiocem i svakome unese radost.

Dečak je manastir posetio sa roditeljima, a porodica je došla iz Zemuna. Bio im je to prvi put u Visokim Dečanima Uživajući u lepom danu i društvu gostoljubivog monaha, mama i tata su zaostali i pustili da ovaj duhovni otac povede dečaka.

Tako je mališan zakoračio u jedan novi, za njega tajanstveni svet vere u društvu nepoznatog čoveka sa dugom sedom bradom u crnoj odori. Možda u tom trenutku nije najbolje razumeo šta znači vera, ali sigurno je da će ga ovaj trenutak pratiti u mislima, svesno ili ne - čitavog života, a roditelji podsećati na ovaj jedinstveni trenutak.

Otac Avakum je, inače, najstariji monah u Visokim Dečanima, gde je bratstvo, inače, podmlađeno. Svi oni koji su bar jednom kročili u ovu svetinju, rado ga se sećaju.

- Divni, predobri otac Avakum. Dočekao me je s puno lepih reči i ljubavi, koja prosto izbija iz njega - napisala je u komentaru ispod fotografije jedna Ivana.

Video: Jedini srpski svetac u Americi: Monasi otkrili čudo nakon iskopavanja svetih moštiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA