≫ 

Krava puštena na ispašu kod Prokuplja "propala u zemlju": Vatrogasci je 3 sata izvlačili iz bunara

Sem nekoliko ogrebotina po leđima, veće povrede kravica nije pretrpela

  • 1
Krava, krave

Ilustracija, Foto: Pixabay.com

Prokupački vatrogasci uz pomoć meštana sela Kaludra uspeli su tokom vikenda da izvuku kravu koja je upala u nezaštićen bunar u ataru tog sela. Izvlačenje krave iz bunara punog vode, dubokog više od 4 metra i prečnika oko metar, trajalo je oko 3 sata, a životinja je izvučena nepovređena, pišu Južne vesti.

Očevici ovog nesvakidašnjeg događaja kažu da je krava koja je puštena u polje na pašu iznenada propala, ali da je sreća u nesreći što je u bunar bez poklopca upala zadnjim nogama.

U momentu dolaska vatrogasaca uznemirenoj životinji je samo glava virila iznad vode koja je bila duboka oko metar i po.

- Krava je puštena na ispašu u polje nedaleko od sela. U jednom trenutku sam čuo tup udarac i riku bespomoćne životinje. Odmah sam pozvao vatrogasce koje moram da pohvalim jer su stigli vrlo brzo. Njihova snalažljivost i veština su oduševili sve meštane - priča za Južne vesti meštanin Kaludre.

Odmah stala na noge

 

Jedan od vatrogasaca spustio se u bunar i polako uspeo da priveže trakom prednje noge uplašene životinje.

- Nije bilo nimalo lako jer je krava bila uznemirena, ali je na kraju uspeo. Kada je to urađeno, uz pomoć dizalice i takozvanog "tronošca" polako su počeli da izvlače bespomoćnu životinju - prepričava meštanin.

Iako uplašena, krava je samo nekoliko minuta posle izvlačenja stala na noge i, sem nekoliko ogrebotina po leđima, većih povreda nije bilo.

Meštani ističu da su vatrogasci pokazali izuzetno požrtvovanje i umeće kako bi izvukli bespomoćnu životinju.

Pre 7 godina iz bunara izvlačili ponija

 

Inače, ovo nije prvi slučaj u kome prokupački vatrogasci spašavaju bespomoćne životinje, najčešće pse i mačke, a tokom 2013. godine uz pomoć nekoliko meštana prokupačkog sela Babin Potok imali su sličnu intervenciju i tada su su spasili ponija koji je tokom ispaše upao u takođe nepokriveni poljski bunar.

Slična drama dogodila se i 2015. na svrljiškom vašaru, kada je krava na stočnoj pijaci polomila ogradu prikolice u kojoj je bila i, bežeći uplašena od gužve, upala u jamu iza kuće pored pijace.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    13. oktobar 2020 | 08:24

    Sto se tice Srbije, bunari se kopaju na sve strane neobelezeni, urasli u travu,nekada jirisceni za Vasu, pijenje stoke i slicno. Gde ja trenutno zivim u mom okruženju ih ima koliko hocete. Pa zato ako se krecemo kroz polja vrlo obazrivo treba ici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA