≫ 

Dr Nestorović objavio studiju Centra za prevenciju zaraznih bolesti: "Maske ne deluju"

 ≫ 

Poznati dečiji pulmolog podelio je na svom Fejsbuk nalogu istraživanje američkog centra koje je pokazalo da oko 70 odsto inficiranih uvek nosi masku

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Goran
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Mihajo

    15. oktobar 2020 | 17:08

    Imam prijatelje koji se kunu u njega kao lekara pulmologa i alergologa i ja im verujem. Ali ovi ispadi i dok je bio u Kriznom štabu, a tek sad? Čemu? Neko tamo daje časnu reč da nosi masku stalno i oni mu veruju. Ma, dajte ljudi! Američki sistem zdravstvenog osiguranja ni priblužno nije isti, šta isti, ni sličan našem. Dakle , razlike pistoje definitivno i uopšte nije uporedivo to što pričaju ameri i ono što se dešava u Evropi. Naravno da maske sprečavaju zaraze i da njihovo nošenje umanjuje mogućnost prenošenja. Tu dileme nema.

  • Iznenadan

    15. oktobar 2020 | 15:13

    Pravilnim nošenjem maske štitimo druge u svojoj blizini. Ali ako smo sa maskom okruženi idiotima koji ih ne nose, a rasejavaju virus, naravno da postoji šansa da se zarazimo. Maska je tu da zaustavi naše izdahnute kapljice, zato je i nosimo u hiruškim salama i tokom intervencija - štitimo pacijenta!

  • Srba

    14. oktobar 2020 | 01:42

    To što Pera koristi kondom sa ženom ne znači da neće zatrudneti sa komšijom bez kondoma. Maska (ako je po propisu a i stavljena i skinuta po propisu) štiti od prenošenja respiratornim putem al ne štiti od kontminiranih ruku. Konkretno ako diramo oči a pre toga dodirnuli smo nešto gde ima virusa eto zaražavanja. A da ne govorimo o kafićima i restoranima gde maska ne pomaže ako nam donesu kafu ili jelo gde se neko iskašljao. Masku ne nosima OSIM AKO JE VELIKA GUŽVA NA ULICI ILI PRODAVNICI. Ako sam bio u nekoj zdravstvenoj ustanovi gde se sedi i čeka, sve stvari idu odmah na pranje kad dodjem kući. Maska je samo jedan deo priče a priča kako da se zaštitimo im bar 100 stavki. Obuću izuvamo u predsoblju i ne ostavljamo ispred ulaznih vrata u stan. U PREDSOBLJU IMA LINIJA KOJA RAZGRANIČVA ČIST DEO OD MOŽDA KONTAMINIRANOG ULAZA. Voće i povrće isperemo u mašini za sudove na hladno. Ponekad sodu bikarbonu ponekad alkoholno sirće dodamo. Lakše je i brže nego ručno komad po komad Niko da obradi tu temu kako treba, nego nas konfuziraju Toliko od penzionisanog lekara Srba Jovanović (70godina)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA