≫ 

Kakva je sudbina dr Bojanića: Lekaru malog Radenka vraćena licenca, da li se i on vraća pacijentima?

* Rešenje o vraćanju licence mu je poslato u petak, 9. oktobra * Da bi radio sa pacijentima, mora da sačeka kraj suđenja

  • 25
Radenko Nikodinović Foto: Nikola Tomić

Loznički ortoped dr Dobrivoje Bojanić, koji je optužen za smrt malog Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice, koji je preminuo u Institutu za majku i dete u Beogradu od posledica gasne gangrene, neće biti vraćen da radi sa pacijentima, iako mu je vraćena licenca za rad, sve dok se ne završi suđenje, saznaje Telegraf.rs u Opštoj bolnici u Loznici.

Bojaniću je licenca oduzeta na dve godine, nakon čega je on raspoređen da radi u administarciji. Iako mu je vraćena, ostaće tu do daljnjeg.

- Stanje je nepromenjeno i dalje. Raspoređen je da radi na administrativnim poslovima, i tako će biti do daljnjeg. Čekamo odluku suda. Dakle, on ne radi sa pacijentima, niti će do konačne odluke suda - rekla je za Telegraf.rs portparol bolnice u Loznici Dragana Mitrović.

Kako saznajemo u Lekarskoj komori Srbije (LKS), dr Bojaniću je rešenje o vraćanju licence poslato prošlog petka, 9. oktobra. 

- On je predao zahtev da mu se vrati licenca s obzirom na to da je istekao rok na koliko mu je ona bila oduzeta - kažu u LKS za Telegraf.rs.

Podsećaju da se Sud časti Lekarske komore bavio etičkim kodeksom u vezi sa njegovim vladanjem, a ne lekarskom greškom zbog koje se slučaj vodi na sudu.

Doktor Dobrivoje Bojanić Dr Dobrivoje Bojanić FOTO: Facebook/Dom zdravlja"Dr Milenko Marin" Loznica

Dalja sudbina dr Bojanića, naime, zavisi od završnice suđenja. Ako se proglasi krivim, sud može da donese odluku da mu se privremeno ili trajno zabrani rad, a u skladu sa tom odlukom zavisiće i dalje odluke Suda časti LKS.

S obzirom na to da je pre godinu dana suđenje za smrt malog Radenka vraćeno na početak promenom sudije, na završnicu ćemo dugo čekati.

Otac malog Radenka, Milan Nikodinović, kaže za Telegraf.rs da se sada opet obavljaju sva veštačenja, i da su u međuvremenu sva ročišta koja su bila zakazana, odložena zbog korona virusa.

- Četiri godine se nisu pomerili sa mesta. Doveli su pre godinu dana drugu sudiju, a prethodni je to mogao da reši u najkraćem mogućem roku. Suđenje je sada vraćeno na početak, ponovo se veštače svi nalazi. Nije nam ni zakazano sledeće ročište, a sva što su bila zakazana, odložena su zbog korone - kaže Nikodinović.

Podsetimo, dečak je 2. oktobra 2016. godine pao sa tobogana i slomio ruku. Roditelji su ga odveli u bolnicu "Dr Milenko Marin", gde ga je primio doktor Bojanić. Mališan je iste večeri dobio temperaturu i stanje mu se komplikovalo iz dana u dan, a kada je konačno prebačen u Beograd, bilo je prekasno.

Preminuo je od gasne gangrene 8. oktobra, samo šest dana kasnije, na Institutu za majku i dete "dr Vukan Čupić" u Beogradu. 

Obdukcioni nalaz i mikroskopski pregled organa malog Radenka, pokazali su da je njegova smrt nastupila usled komplikacija bakterijske infekcije.

Video: Vreme ne leči rane i žal za gubitkom deteta: Ni posle 4 godine niko nije kriv za smrt Radenka (8)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boško

    14. oktobar 2020 | 14:24

    Poseban krug pakla je rezervisan za policiju, tužilašto i sudije koji im pomažu !! Prvom roditelju kad padne klapna, onda ćemo svi da se čudimo, šta bi !!

  • Braca

    14. oktobar 2020 | 13:47

    Izgleda da se Lekarska komora Srbije nalazi na Marsu i nije upoznata sa dešavanjima u zemlji. Ti marsovci kada im neko pošalje signalnu poruku sa zemlje reaguju sa zakašnjenjem. Sramota od sudstva, države ljudi. Sva naša deca mogu završiti kao mali Radenko. Pišite svojim poslanicima iz vaših mesta, za koje ste glasali da se čuje vaš glas u parlamentu. Nisu valjda i ti poslanici otišli na Mars.

  • Sladja

    14. oktobar 2020 | 13:57

    Ugasio je jedan mladi zivot koji je tek trebao da ga zivi ugasio je necije detinjstvo buducnost ostavio roditelje da vecito tuguju i za njega kazna nepostoji ubio je jedno nevino dete svojom nepaznjom i ja neverujem da se njemu vraca licenca pa koga vise da leci on da je doktor bio kako treba nebi dozvolio da mu tako mlad pacijent umre razumen kad se doktori bore za neciji zivot i veca sila pobedi ali ovog skota nebi pustila ni svinje da pregleda vise sta se ovo desava molim boga da ga sud kazni onako kako bi bilo pravedno a to je barem 40god

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA