≫ 

Šakali napadali ovce, pa je narod na Zaovinama krenuo u osvetu: Milan (23) odstrelio dva predatora

Pored napada na domaće životinje, oni prave problem jer napadaju i srne i zečeve, tvrde lovci

  • 12
Milan Lazić lovac Foto: Rina.rs

Šumoviti obronci planine Tare prepuni su divljači, a već neko vreme šakali prave probleme upadajući u domaćinstva, napadajući ovce. Lovačka sekcija udružnjenja „Soko“ na Zaovinama je sprovela pojedinačan lov na tu životinju.

Najviše sreće u ovoj lovačkoj akciji imao je mladi Milan Lazić (23) koji je uspeo da odstreli dva predatora u području zvanom Bare.

- Krenuli smo u lov čekajući šakala. Ovaj put imali smo sreće, uspeo sam da odstrelim dva, prošle godine jednog. Oni su se pojavili na ovom području, a pored napada na domaće životinje, oni prave problem jer napadaju i srne i zečeve - rekao je mladi lovac za RINU.

Pored lokaliteta Bare na kom je Milan odtsrelio dva, šakali su primećini i na području Rače, Okleca i Bačevaca.

Lov na šakale prema rečima lovaca izuzetno je opasan i težak, a radi se o predatoru koji je tokom devedesetih godina u Srbiju stigao sa rumskih Karpata. Od tada su se namnožili u svim delovima Srbije.

Nema prirodnih neprijatelja i na lovcima je težak zadatak da broj ovih životinja dovedu u razumnu meru organizovanim hajkama.

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    14. oktobar 2020 | 16:54

    Ovo ste napisali kao da su ljudi uradili nesto ispravno. Ok drago mi je zivotinja koje su spasili i sve to ali nije uradu da nijedna zivotinja strada od ruke covjeka! U prirodi postoji lanac ishrane i zivotinje jednostavno moraju da se prehrane. A covjek je posebna prica spasio ovce da bi ih on zaklao! Pored toliko toga sto je priroda dala covjeku on i dalje ubija nenormalan broj zivotinja! Zalosno je sve to.

  • Bgd

    14. oktobar 2020 | 16:53

    Vi ste zivotinjama upali na teritoriju. Obezbedite svoje ovce i stavite jedne zivotinje na miru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA