≫ 

Slike pregleda dece osvanule na Fejsbuku direktora niškog Doma zdravlja, ovo je njegovo objašnjenje

Fotografije na kojima se vide dečaci, skinuti do pojasa, u međuvremenu su uklonjene sa Fejsbuka

  • 21
Dom zdravlja, pregledi dece Foto: Dom zdravlja

Objava koja je osvanula na Fejsbuk profilu direktora niškog Doma zdravlja Milorada Jerkana o pregledu stotinak mladih sportista Bele Palanke ilustrovana fotografijama tog događaja, imala je neočekivani odjek.

Niški lokalni medij prozvao je Jerkana za neprimereno postupanje nakon što su im se, kako su naveli, obratili roditelji tinejdžera fotografisanih bez odeće ili u donjem vešu.

Ekipa odeljenja sportske medicine 12. oktobra je u sportskoj hali u Beloj Palanci izvršila preventivne preglede, koji su, kako je u objavi naveo Jerkan, obuhvatali sportsko-medicinski upitnik, EKG, klinički nalaz, laboratorijske analize i spirometriju. Pravo na besplatan pregled ostvarili su članovi nekoliko sportskih klubova iz ove opštine, a niški Dom zdravlja im je, kako navodi Jerkan, izašao u susret jer tamo ne postoji služba sportske medicine.

- Nisam bio sa terenskom ekipom u Beloj Palanci, a te fotografije je administrator preuzeo sa sajta opštine Bela Palanka i objavio ih u cilju promocije preventivnih pregleda koji su veoma važni za zdravlje najmlađe populacije. Nakon što su stvari stavljene u takav kontekst, naložio sam da se fotografije uklone sa FB profila koji, ističem, održava naš administrator – rekao je za Telegraf rs Jerkan.

Istakao je da nikakva loša namera nije postojala, te da mu je veoma žao što je jedna lepa akcija dobila ovakvu konotaciju.

- To smo uradili da bismo pomogli toj deci i tamošnjim sportskim klubovima, nikakvu zaradu od te akcije nismo ostvarili. Saglasnost da objavimo fotografije imali smo i od trenera. Na slikama su samo dečaci, bar ja nisam video neke devojčice u brushalterima, kako je navedeno u nekim medijima – kazao je Jerkan.

Video: Za srpsko dete trgovac je spreman da plati 120.000 evra!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rpd

    14. oktobar 2020 | 20:07

    Znaci ona teta sto mi je dirala pisu,kad sam bio mali me je u stvari sexualno zlostavljala?! 😮😮😮😂😂😂

  • Nada

    14. oktobar 2020 | 19:29

    Ne filozofirajte.Šta ovde ima čudno?

  • Pitanje

    14. oktobar 2020 | 19:26

    Kuda ide ovaj svet, dok mnogi prelaze preko gorih stvari, dize se pompa oko nekih bezazlenih stvari. Ljudi iskompleksirani, cinkare, a kada je potrebno pomoci nekome i uraditi nesto sa svojim zivotom, nema ih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA