≫ 

Dalibor i Davor su "dupla sreća" Bele Crkve: Braća blizanci dve decenije rade kao dimničari

Svi ih znaju i jedini su, valjda, kome se prolaznici svaki put iskreno obraduju

  • 0
Dimničari, braća blizanci Printskrin: Youtube/Radio-televizija Vojvodine

Dugme sa uniforme, dlaka iz četke ili samo osmeh dimničara dovoljan je kažu da vam donese sreću. A kako izgleda kada vam se svi obraduju kada vas vide na radnom mestu znaju Davor i Dalibor Trbanos, jednojajčani blizanci iz Dobričeva, dimničari koji se brinu za 15.000 dimnjaka u svom kraju, a koje u Beloj Crkvi nazivaju "duplom srećom", prenosi Radio-televizija Vojvodine.

Uvek zajedno u školi, vojsci, na poslu i u društvu. Svojom pojavom zbunjuju ali se brzo naviknete jer su obojica više no prijatni za razgovor. Na zbunjene poglede su navikli i to ih je uvek zabavljalo.

Sebe nazivaju "doživotnom ekipom". Kažu da je veza među blizancima jaka i neraskidiva a da su slučajnosti često neobjašnjive.

Deset minuta na rođenju jedini je period u životu kada su, kako kažu, bili razdvojeni. Svi ih znaju i jedini su, valjda, kome se prolaznici svaki put iskreno obraduju.

Vremenom su se meštani Bele Crkve navikli na njih a bili su posebna atrakcija kada su jedne godine dobili bicikl sa dva sedišta. Sada idu pešaka ali im nije teško jer svoj posao vole.

Odnos sa ženama je posebna priča, buni ih kažu njihova povezanost, ista razmišljanja, navike i ponašanje. Davor i Dalibor inače, ovaj posao rade već dugih 20 godina.

Video: Čovek visio sa dimnjaka naglavačke 12 sati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA