≫ 

Brnabić o korona virusu: Srbiji sledi pogoršanje stanja, premijerka otkrila da li će biti zatvaranja

Predsednica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa apelovala je još jednom na građane da se pridržavaju mera za suzbijanje kovida

  • 53
Ana Brnabic, Bocan Harcenko Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, govoreći o situaciji u vezi sa korona virusom navela da jako brzo možemo da dođemo u problem ako ne budemo disciplinovani.

- Kao neko ko je predsednik Kriznog štaba moram da kažem da se to ne zaustavlja tako lako. Vidimo porast brojeva i sigurno je da ćemo u danima pred nama imati pogoršanje - navela je Brnabić gostujući u emisiji Hit tvit na TV Pink i apelovala na građane da nose maske.

Prema njenim rečima, važno je da se zaštiti zdravstveni sistem.

Na pitanje kako bi izgledao slom zdravstvenog sistema, Brnabić je rekla da bi to bilo isto kao u Njujorku, Italiji... a to znači da ne bi bilo mesta na intenzivnoj nezi, kao i da ne bi bilo anesteziologa.

- Imamo toliko respiratora da ne verujem da nama takav scenario može da se desi. Međutim, ne možemo da priuštimo sebi da ponovo sve bolnice budu kovid bolnice, moramo da lečimo i ljude od drugih bolesti. Otvaramo privremenu bolnicu u Areni ne zato što su nam bolnice pune, nego da ne bi druge bolnice pretvarali u kovid bolnice - rekla je Brnabić.

Ona je navela da se u ovom trenutku ne planira nikakvo zatvaranje i zabrana kretanja.

- Prilično sam sigurna da ćemo to uspeti da izbegnemo i preveniramo treći talas na neki drugi način - rekla je Brnabić i dodala da je jako teško iskontrolisati sve kafiće, ali da se naplaćuju rigorozne kazne za nepoštovanje mera.

Velika Britanija korona virus kafić Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, u prethodna 24 sata testirano je 3.325 ljudi, od tog broja je 214 bilo pozitivno. 

Procentualno, reč je o 6,44 odsto zaraženih. Iako je danas broj potvrđenih slučajeva manji nego juče, kada je bilo 227 zaraženih, manji je i broj testiranih, zbog čega je procenat inficiranih značajno veći nego što je to bio slučaj u poslednje vreme.

Broj ukupno potvrđenih slučajeva danas se popeo na 36.160. Broj ukupno testiranih iznosi 1.236.118 osoba.

Po gradovima to izgleda ovako: Beograd 82, Kragujevac 15, Valjevo 12, Kraljevo devet, Niš i Novi Sad po sedam, Vranje, Kruševac i Aleksandrovac po šest, Trstenik pet, Bor i Stara Pazova po četiri, ostali manje od toga.

Video: Za sada nema zatvaranja granica niti govora o policijskom času

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☝️☝️☝️

    18. oktobar 2020 | 23:33

    Izvinite premijerko, ali ima nas i to jako puno koji zive od kafica, kafanica, proslava, konobara, kuvara, muzicara i ostalih. Izvinite , ali mi vise nemamo od cega da zivimo. Ovo vam govorim iz najbolje namere zaista. Uvedite ako hocete da se maske nose 24h dnevno, sta god hocete. Ali ,molim vas, pustite nas da radimo svoj posao, kao i svi ostali (firme, fabrike, trzni centri, bioskopi itd), kojima ste dozvolili da rade. Verujte da vise ne mozemo da izdrzimo i da postaje jako kriticno. Molim vas.

  • Marina

    18. oktobar 2020 | 23:16

    Sve same laži. Ispred kovid ambulante u Čarlija Čaplina unazad danima nema ljudi.

  • Leepoo

    18. oktobar 2020 | 22:52

    Svi na ulice i reeeesiiiiii!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA