• 50

Kratka i jasna poruka dr Kona: Nemamo vremena za uveravanja, nosite maske

, Telegraf

Broj obolelih od korona virusa u Srbiji u poslednjih 24 sata danas iznosi 341

  • 50
Predrag Kon

Kratka i jasna poruka Foto: Facebook/Predrag Kon

Povodom epidemiološke situacije u zemlji, oglasio se Predrag Kon. On je na svom Fejsbuk profilu ostavio jasnu poruku - nemamo vremena za uveravanja... NOSITE MASKE!".

Članovi Kriznog štaba svakodnevno apeluju na građane da se pridržavaju mera, koje su donete sa ciljem da se spreči širenje korona virusa u našoj zemlji, a da bi kontrola bila efikasnija, odnosno kažnjavanje onih koji ne poštuju protivepidemijske mere, menja se nekoliko zakona - Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Prekršajni pa čak i Krivični.

- Promenom Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, promeniće se način nadzora. Pored inspekcija, sanitarne i inspekcije rada, moći će da se uključite i druge inspekcije kao što se saobraćajna kada je u pitanju auto prevoz. Ona to i sada radi ali nema pravo da kazni nekoga zašto je ušao bez maske. Ubacuje se mogućnost da i komunalna milicija može da zatvori objekat, da može mandatno da kazni... - ispričao je za Telegraf.rs prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Takođe je objasnio da o najoštrijim merama u smislu policijskog časa, možemo da razmišljamo ako dođemo do 500 pozitivnih na 100.000 stanovnika za dve nedelje, a sada ih imamo 50, i to ne u celoj zemlji već samo lokalno, u žarištima.

Broj obolelih u poslednja 24 časa

Broj obolelih od korona virusa u Srbiji u poslednjih 24 sata danas iznosi 341. Testirano je 6.503, a preminula je 1 osoba.

Do sada je ukupno preminulo 793.

Na respiratoru je 39 pacijenata.

Video: Kon:U Srbiji se pogoršava epidemiološka situacija, posebno u Beogradu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasmina

    Nije prijatno konstantno nositi maske,ali ako se mora,mora se.I ja sam bila skepticna,dok se nisam uverila u suprotno....

  • Dr

    Moja podrska dr Konu.Narode imaju naucni radovi da maske imaju dejstvo.Malo razmislitr sta radite.Nosite maske i gledajte vasezivote!

  • Lakrdija

    "Doktore" vaša reč ima težinu, ali i vaša upornost da uplašite narod je za svaku pohvalu!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima