≫ 

Gladni psi podavili 600 fazana kod Inđije: "Ovakva katastrofa u lovištu nikad nije zabeležena"

Gladni psi uspeli su juče ujutro da probiju žičanu ogradu fazanerije i podave gotovo sve fazane, koji su bili u dobi pred puštanje u lovište

  • 8
Fazani, podavljeni fazani, Inđija Prinstkrin: Youtube/Sremska Televizija

Psi lutalice podavili su 600 od 800 fazana u fazaneriji Lovačkog udruženja "Fazan" iz Inđije.

Gladni psi uspeli su juče ujutro da probiju žičanu ogradu fazanerije i podave gotovo sve fazane, koji su bili u dobi pred puštanje u lovište.

- U 2025. godini napuniće se 100 godina od osnivanja našeg lovačkog udruženja, ali ovakva katastrofa u lovištu nikad do jutros nije zabeležena. Šteta je nemerljiva - rekao je lokalnim medijima Branko Rađen, član Upravnog odbora Lovačkog udruženja "Fazan", a prenosi agencija Srna.

Predsednik tog udruženja Uroš Vukas rekao je da su svi bili zatečeni i potreseni stravičnim prizorom razbacanih podavljenih ptica.

 Ne znam ni sam kako izaći pred lovce i reći im neće biti lova. Podavljeni fazani bili su spremni za puštanje u lovište. Uložen je zaista veliki trud u uzgoj tih ptica dodao je Vukas.

Lovac Zoran Maksimović rekao je da fazane hrane od šest nedelja, koliko su imali kad su stavljeni u fazaneriju.

 Sav naš trud uništili su u trenutku psi lutalice. Zaista ne znam šta da kažem osim, neviđena katastrofa -  istakao je Maksimović.

Biolog iz Inđije Dragana Mazinjanin smatra da je problem u neodgovornim vlasnicima pasa.

- Pojedini neodgovorni vlasnici ostave svoje ljubimce na ulici, a jadni gladni psi ne biraju način da dođu do hrane. Podavljenih 600 fazana je zaista velika prirodna i materijalna šteta -  dodala je ona.

Na lice mesta izašla je policija odmah po dojavi o pomoru fazana, kao i radnici lokalnog preduzeća "Komunalac". Još nije poznato koliku je novčanu štetu pretrpelo Lovačko udruženje "Fazan".

Video: Kobra ušla u dvorište hrabri psi odbranili mesto gde se deca igraju

(Telegraf.rs)  

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaja

    27. oktobar 2020 | 08:56

    Da ih nisu psi pojeli upucali bi ih ovi sto kao mali nisu skupljali salvete i slicice, pa se sad iz hobija bave pucanjem u zivotinje...

  • Goran

    27. oktobar 2020 | 08:43

    Sada ce cuveni zastitnici napustenih i divljih pasa da vam objasnjavaju da oni nisu kriivi za to vec su fazani isprovocirali te pse, a pored toga su i sami uskakali u njihova usta.

  • Gile

    27. oktobar 2020 | 11:07

    Bilo kako bilo te ptice su uzgajali iskljucivo za primanje sacme u prirodi. Naravno humano nece osetiti bol nikakvu kad ga prosvira. Kako bi skupljali recke i trofeje. Dresirali lovacke pse, pravili paprikase i alkoholisali se do besvesti u lovackim drustvima i kucicama. To nije lov da bi preziveo i prehranio se vec iz dosade i nazovi neke strasti koju mi ljudi koji nikada nismo to osetili naravno ne razumemo. Jer po njima moras biti rodjen da bi voleo da ubijas zivotinje i divljac. Sve u kontrolisanim uslovima naravno. A malo malo pa nastradao lovac u lovu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA