Preminuo najstariji Zlatiborac u 104. godini: Bavio se poljoprivredom čak i kad se približio stotoj

Odrastao u šesnaestočlanoj porodici, nasledivši porodično imanje celog života bavio se poljoprivredom

  • 7
Panto Vranešević Foto: RINA.rs

Najstariji Zlatiborac, Panto Vranešević iz planinskog sela Šainovci, preminuo je u 104. godini i sahranjen u svom selu, piše RINA.

Najstariji meštanin Zlatibora ceo životni vek proveo je u svom rodnom selu i čak i kad se približio stotoj, radio je poljoprivredne poslove na svom imanju.

Rođen, pred kraj Prvog svetskog rata, u oktobru 1917. godine, Panto je dobro pamtio minula vremena i sećao se davnih dana, kada Zlatibor nije bio ni nalik današnjem modernom turističkom centru, već je imao tek po neku gostionicu.

Često je naglašavao da je svoju duboku starost doživeo zahvaljujući umerenosti u svemu, ali i životu na planinskim obroncima, dobrom vazduhu i zdravoj hrani.

Bio je najbolji živi čuvar tradicije, jer se u životu bavio različitim zanatima. Odrastao u šesnaestočlanoj porodici, nasledivši porodično imanje celog života bavio se poljoprivredom, a bio je i katrandžija, aščija, pintor, kiridžija i gotovo sedam i po decenija dobar suprug i otac troje dece, ali i deda petoro unuka i devet praunuka.

Video: Ljiljana i Miodrag su u braku 61 godinu: Održala ih je ljubav, a imaju i savete za mlade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    27. oktobar 2020 | 16:24

    Imao se rašta i roditi...laka ti zemlja!

  • Dejan

    27. oktobar 2020 | 16:40

    Laka ti zemlja junace,odmaraj.

  • SPcanin

    27. oktobar 2020 | 18:09

    E nema vise toga ziveo i radio u zdravoj sredini a kao mi stres bolesti zagadjen vazduh nezdrav zivot odmori dragi deda zasluziosi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA