• 8

Hitan inspekcijski nadzor nad Sigurnom kućom u Pančevu gde je beba ispala kroz prozor

, Telegraf

Dete V. J. staro godinu dana ispalo je kroz prozor na prvom spratu i, prema prvim informacijama, nije teže povređeno

  • 8
Devojcica, noge

Foto: Profimedia

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja naložilo je hitan inspekcijski nadzor nad Sigurnom kućom u Pančevu, posle incidenta kada je dete ispalo kroz prozor.

Povodom slučaja koji se dogodio u Sigurnoj kući u Pančevu, kada je dete V. J. staro godinu dana ispalo kroz prozor, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zatražilo je od nadležnog Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, da hitno izvrši inspekcijski nadzor i izveštaj o obavljenom inspekcijskom nadzoru dostavi kabinetu ministra, navodi se u saopštenju ministarstva.

Po dobijanju izveštaja Ministarstvo će preduzimati dalje postupke u vezi sa konkretnim slučajem u okviru svojih nadležnosti, navodi se na kraju saoppštenja.

Jasna Vujičić, direktorka Centra za socijalni rad "Solidarnost" rekla je za Telegraf.rs da se očekuju instrukcije ministarstva. Prema njenim rečima, dete je dobro.

Ranije se oglasilo i Više javno tužilaštvo u Pančevu saopštenjem u kome se navodi da "prema prvim informacijama, maloletno dete staro blizu dve godine, koje je danas ispalo kroz prozor s prvog sprata Sigurne kuće u Pančevu, nije teže povređeno".

To su prvi nalazi pregleda u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, dodaje tužilaštvo.

Dete je prethodno boravilo u Sigurnoj kući zajedno sa svojom maloletnom majkom. Tužilaštvo prikuplja informacije o okolnostima pod kojima se ova nesreća dogodila.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lol

    Eto žena završila u sigurnoj kući jer muž nije dobar navodno i zlostavlja je, kad ono, dete ispalo kroz prozor jer majka ne vodi računa. Zanimljivo. Biće da je muž nije zlostavljao, nego ukazivao na njene greške. Treba te kuće ukinuti i žene da se uzmu u pamet i čuvaju decu i porodicu.

  • Goran

    Zašto nadzor kada se nešto desi? Zašto ne pre toga, da se spreči tragedija???

  • Komsinica Cica

    Bar me obradovala vest da dete nije teze pivredjeno.. A kako i zasto se to dogodilo., to je za istragu..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima