≫ 

Kisić Tepavčević reagovala na pitanja o novim kaznenim merama: Najveća je kazna da se razbolite

- Ja sam lično protiv kaznene politike - rekla je dr Kisić

  • 6

Ja sam lično protiv kaznene politike kad je u pitanju zdravlje, ne samo u našoj populaciji, nego generalno, ona se pokazala kao efikasna, nije razumno da neko nosi masku na nekom mestu gde je izložen riziku, samo da ne bi platio, rekla je danas na konferenciji za novinare dr Darija Kisić Tepavčević na pitanje da li će novčano kažnjavanje biti efikasnije nego svi apeli da se pridržavamo preventivnih mera.

- Ne mogu lično da zamislim da je bilo koja kazna važnija od želje da ostanete zdravi. Mislim da je najveća kazna da se razbolite - rekla je Kisić Tepavčević.

Komunalna milicija izdaje prekršajne naloge

 

Izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koje priprema radna grupa Vlade Srbije, biće propisano da komunalna milicija izdaje prekršajni nalog za nepoštovanje propisanih mera za sprečavanje širenja virusa kovid 19.

To znači da će komunalna milicija građanima moći da izda prekršajni nalog ukoliko ne nose maske na propisanim mestima, za plaćanje kazne u iznosu od 5.000 dinara, koju u roku od osam dana mogu da plate umanjenu za pola, u iznosu od 2.500 dinara.

Isto važi i za pravna lice, preduzetnike i ugostiteljske objekte, kojima će prekršajnim nalogom biti izricane kazne zbog nepoštovanja mera koje se odnose na njih - poput razmaka između stolova, nepostojanja dezinfekcionih sredstava, ili korona redara... Za njih su predviđene više kazne.

Novo ovlašćenje za izdavanje prekršajnog naloga odnosiće se samo na komunalnu miliciju, ne i na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, potvrđeno je Tanjugu u radnoj grupi Vlade Srbije.

Kazne, koje će moći da se izreknu prekršajnim nalogom za kršenje mera neće biti povećane, biće u već propisanim fiksnim iznosima, a sada nisu u planu izmene Zakona o prekršajima.

U poslednja 24 sata preminulo još 5 ljudi

 

Broj obolelih od korona virusa u Srbiji u poslednjih 24 sata danas iznosi 1.545. Testirano je 11.004, a preminulo je 5 osoba.

Do sada je ukupno preminulo 814 ljudi. Na respiratoru je 47 pacijenata.

Izraženo u procentima, u odnosu na broj testiranih zaraženo je 14,04 odsto. Do sada je ukupno testirano 1.329.100, a pozitivno je bilo 45.137.

Najveći broj obolelih je u Beogradu: 796, u Novom Sadu ih je 111, Kragujevcu 52, Valjevu 44, Kraljevu 41, Nišu 29, Požarevcu 23, Loznici 21. Ostali gradovi imaju ispod 20 novoobolelih.

Video: Krizni štab: Zaraženo 1.545 osoba, umrlo pet osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA