Božji znak u selu kod Topole? U zasečenom stablu hrasta Predragu se ukazao krst

- Ovako nešto nikad nisam video iako sam skoro svakodnevno u seči drva i bavim se stolarstvom - kaže Predrag Milojević iz sela Zagorica kod Topole

  • 3
Krst u stablu hrasta

Foto: RINA

Dok je u šumi u blizini svog sela Zagorica kod Topole pripremao drva za ogrev, Predraga Milojevića priroda je iznenadila na neobičan način. Presecajući stablo hrasta, na sredini mu se ukazao krst.

- Ovako nešto nikad nisam video iako sam skoro svakodnevno u seči drva i bavim se stolarstvom. Moja porodica i ja smo izuzetno pobožni, pa zato verujemo da je ovo sugurno neki božiji znak, ali samo neka je na dobro - kaže Predrag za RINU.

Upravo zbog zanata kojim se bavi, mladi stolar odlučio je da sačuva ovaj komad drveta, na koji će, kako kaže, urezati datum, zatim pokloniti lokalnoj crkvi u Zagorici.

Stručnjaci objašnjavaju da su godovi uvek koncentrični krugovi, na taj način stablo raste i deblja se. Za pojave, kada se javi drugačiji oblik, kao što je krst ne postoje jasna objašnjenja, pretpostavlja se da je možda drvo imalo neku anomaliju pri razvoju.

Čudnu i neverovatnu pojavu krsta svako tumači na svoj način, za jedne je to neko Božije upozorenje, a za druge Božija milost. Kako god da se tumači, pojava krsta u drvetu nikoga nije ostavila ravnodušnim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA