≫ 

Euleks opkolio kuću Krasnićija, nekadašnjeg funkcionera tzv. OVK: U toku je operacija policije

Nije precizirano o čemu se tačno radi

  • 16

Brojni pripadnici Euleks policije opkolili su kuću nekadašnjeg portparola Oslobodilačke vojske Kosova, Jakupa Krasnićija.

Specijalni sud za zločine OVK potvrdio da je u toku "operacija u Prištini" koju podržavaju kosovska policija i Euleks, ali bez dodatnih objašnjenja o kakvoj se akciji radi.

- Operacije Specijalizovanog tužilaštva odvijaju se uz podršku Policije Kosova i Evropske misije za vladavinu prava na Kosovu (EULEKS) - navodi se u saopštenju.

Tužilastvo dodaje da će podrobnije informacije će biti dostavljene uskoro.

Prištinski mediji javili su jutros da su pripadnici Euleksa oko šest sati opkolili kuću Jakupa Krasnićija u Prištini, ali nisu naveli razlog.

Prema pisanju portala Reporteri, Euleks je blokirao i put na kome se nalazi Krasnićijeva kuća.

Advokat Krasnićija, Arian Koci, kaže da to što kosovska policija i Euleks pretresaju kuću njegovog klijenta, po nalogu Specijalnog suda, ukazuje da je moguće da je potvrđena optužnica protiv Krasnićija.

Koca smatra da je pretres nepotreban i tvrdi da se do sada njegov klijent odazivao pozivu suda, prenosi Kosovo onlajn.

- Vrši se pretres, to je nepotrebni spektakl, do sada se svako javljao u Specijalni sud. Nije bilo potrebe za ovakvim spektaklom. Ovo može biti potvrda optužnice, ali ne nužno - rekao je on.

Istakao je i da kosovska policja pomaže u sprovođenju ove akcije.

Porodica Krasnićija saopštila je da su prestrašeni današnjim upadom Euleksa u njihovu kuću, kao i da se od jutros Jakup Krasnići nalazi u odvojenoj prostoriji.

Krasnićijev bratanac Arijan rekao je za kanal 10 da Jakupa od jutros saslušavaju u posebnoj sobi, prenosi Gazeta expres.

- Od šest sati jutros terorišu kada su upali u kuću. Ne znamo o čemu ga ispituju. Ne znamo koliko će ovo trajati - rekao je on.

Video: Dvojica OVK zločinaca otputovali u Hag

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    4. novembar 2020 | 09:47

    Stigla posiljka iz Beca!!!

  • Bhm

    4. novembar 2020 | 09:46

    Apsi to!Taj je sigurno jefan od onij koji organizuju svoje saborce za terorizam po Evropi!Zna se da je cela OVK i cela tzv vlast na Kosmetu sastavljena od terorista i najgore vrste mudzahedina koji su proterivali poslednjih 70 godina srpski narod sa Kosmeta a koji su to radili pod zastitom prvo komunista a posle Nato-a.Sad kada su vidrli da mogu da kupe svakog politicara na tapadu usli su im i prave im probni haos a ubrzo ce i pravi,veliki pa ce se zapad kasno setiti da se ogresio o Srbe koji su kroz celu istoriju koja je mnogo duza i veca od skoro svih tih Eu zemalja ili Amerike borili na strani pravde i Krsta casnog.

  • Aca

    4. novembar 2020 | 10:34

    Doneli mu burek...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA