≫ 

Sa hranom u vrtić u Nišu stigao i miš: Četvoro radnika centralne kuhinje suspendovano

Njihova je dužnost bila da provere ispravnost i hrane i pakovanja pre izlaska iz kuhinje

  • 16
miš, vrtić deca ishraha rucak jede dete Sa hranom u vrtić stigao i miš / Foto: Shutterstock, Pixabay

Četvoro radnika centralne kuhinje Predškolske ustanove „Pčelica“ u Nišu je suspendovano nakon što je sa hranom namenjenom deci 29. oktobra u vrtić „Neven“ stigao i miš.

Direktorka ove ustanove Svetlana Mitić kaže da hrana u kojoj se nalazio nezvani gost nije stigla do dece, već da je odmah vraćena u kuhinju.

Deca, vaspitačica, vrtić Miš je bio u korpici koja je dopremljena iz kuhinje sa ostalom hranom / Foto: Shutterstock

- Miš je bio u korpici koja je dopremljena iz kuhinje sa ostalom hranom, zaista ne znamo otkud tu s obzirom na to da sprovodimo sve higijenske mere. Odgovorno lice vrtića me je odmah obavestilo o ovom događaju, uzela sam izjave od svih zaposlenih u kuhinji i pokrenula disciplinski postupak protiv četvoro radnika koji su bili odgovorni za bezbednost hrane. Njihova je dužnost bila da provere ispravnost i hrane i pakovanja pre izlaska iz kuhinje, ali su oni očigledno napravili propust – objašnjava za Telegraf rs direktorica Mitić.

Ističe da se u ovoj ustanovi preduzimaju rigorozne sanitarne mere u cilju zaštite zdravlja mališana.

- Mi smo 24. oktobra imali radnu subotu baš da bismo generalno očistili i sredili kuhinju. Redovno se sprovodi dezinsekcija, dezinfekcija i deratizacija, to je poslednji put učinjeno 21. septembra. Institut za javno zdravlje je 23. oktobra uzorkovao hranu, 2. novembra je stigao izveštaj da je bezbedna za upotrebu i stvarno ne znam kako se to desilo – kaže Svetlana Mitić.

Izražava žaljenje što je, kako kaže, ovaj incident bacio senku na predan rad vaspitača i medicinskih sestara u uslovima pandemije.

- Radimo neprestano od 11. maja, nemamo nijedno bolesno dete što je dokaz da nam je higijena na zavidnom nivou. Preduzimamo sve kako bi tako i dalje bilo, i veoma nam je žao što se ovo dogodilo, ali ističem da deca nijednog trenutka nisu bila ugrožena – zaključuje direktorka „Pčelice“.

Video: Ovo je najmanje stvorenje koje najslađe hrče

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glas severa

    4. novembar 2020 | 19:50

    Naravno da ne podrzavam,ali zar mislite da toga nema po pekarama i prehrambenim prodavnicama?

  • Srpkinja

    4. novembar 2020 | 19:48

    Bas ste kontrolisali kad se tu stvorio glodar inače prenosnik najgorih bolesti, njena izjava je takva jedna ironija... Radi se, radi ko u svim državnim preduzećima, "izginuste" na poslovima radite skraćeno kako vam se 'oce, od 09-14h smehotres...privatizovati sve vrtice !

  • Eto

    4. novembar 2020 | 20:13

    Da su imali dve mačke resili bi stvar 😜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA