≫ 

Oglasio se ministar prosvete: Krizni štab će razmatrati raspuste i organizaciju nastave

Ministar je ocenio da je obrazovni sistem pored zdravstvenog pod najvećim opterećenjem

  • 7
Branko Ružić Branko Ružić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Obrazovno-vaspitni rad u školama organizuje se u skladu sa Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada, koji predviđa jesenji raspust za učenike osnovnih škola od 11. do 13. novembra. Prema Kalendaru, prvi radni dan za osnovce trebalo bi da bude ponedeljak, 16. novembar 2020. godine.

S druge strane, kalendarom jesenji raspust nije predviđen za učenike srednjih škola, kao ni za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine.

- Zbog trenutne epidemiološke situacije Krizni štab razmotriće potrebu za drugačijom organizacijom obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama. Nastava u školama biće organizovana u najboljem interesu učenika i zaposlenih - rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

On je naglasio da je u ovoj situaciji prvi i najvažniji zadatak bezbednost i zaštita zdravlja učenika, studenata i zaposlenih u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

Ministar je ocenio da je obrazovni sistem pored zdravstvenog pod najvećim opterećenjem i da su prosvetni radnici pokazali visok nivo profesionalizma i odgovornosti u primeni utvrđenih mera zaštite tokom epidemije.

Video: Hoće li porast zaraženih da zatvori škole u Srbiji? Ovo je odgovor Darije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nena

    5. novembar 2020 | 15:30

    nemam malu decu,ali ovo je igranje sa zdravljem malisana.

  • Nina

    5. novembar 2020 | 16:59

    Nema sta da se razmatra dobro mi roditelji znamo kolko je u skolama u koje nasa deca idu zarazeno dece i prosvetnih radnika pa vam predlazemo da se skole istog momenta zatvore i da niko nema pravo da ugrozava zdravlje maloletnika i da eksperimentise sa njihovim zdravljem cije ce posledice nakon toga deca nositi ceo zivot. Onlajn i kraj price, uvele su ga normalne zemlje koje imaju procentualno duplo manje zarazenih. Nemoj da vam izgovor i dalje bude kao zbog nadoknade gubitaka u privredi, škole sa privredom veze nemaju i onlajn bi samo smanjio troskove istih, grejanje, struja, dezinfekciona sredstva itd.

  • Valjevka

    5. novembar 2020 | 17:10

    Ministre sta vam radi Školska Uprava u Valjevu ? Zasto nisu preduzete mere pre 15 dana kad je Lasta zbog korone ukinula autobuse kojim su deca iz prigradskih naselja putovala do skola pa roditelji vec 2 nedelje zovu i placaju taksi da vozi decu ? Zasto je dozvoljeno fizicko u salama gde deca bez maski rade vezbe i ostalo kad je receni da je to zabranjeno ? Zasto se prosvetni radnici koji na casovima kijaju, kaslju i sl uz izgovore da je alergija ne podvrgnu testu ? Zasto u skolama sa zarazenom decom nisu sprovedene zakonski predvidjene mere ? Dali po vama je sve to ispravno i ne spada u ugrozavanje zdravlja ucenika ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA