≫ 

Usvojen Predlog zakona: Kazne za nepoštovanje mera i od komunalne milicije, od 5 do 300.000 dinara

Ako se izmene zakona usvoji, kazne će moći da pišu i komunalni inspektori

  • 76
Ljudi, maske, koronavirus, Beograd, ulica Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojen je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, jer je neophodno obezbediti striktno poštovanje mera kako bi se zaštitili zdravlje i životi građana, sačuvao zdravstveni sistem, kao i privreda zemlje.

Izmene zakona predviđaju uvođenje ličnih mera zaštite i pojačanu odgovornost građana, za čije sprovođenje su nadležni pored sanitarne, komunalna inspekcija i komunalna milicija, kako za fizička, tako i za pravna lica.

Visina kazni za nenošenje maski u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance, ostaće nepromenjena (5.000 dinara za fizička lica i od 50.000 do 300.000 za pravna lica), ali će njihova primena biti brža i efikasnija.

Na sednici je doneta odluka da se zaposlenima u zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže zdravstvenih ustanova jednokratno isplati novčana pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

Takođe, usvojen je predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2020. godinu kojim su predviđeni ukupni prihodi od 1.291,4 milijardi dinara i rashodi u visini od 1.774,4 milijardi dinara, odnosno deficit od 483 milijarde dinara.

Predlogom zakona odobrena su dodatna sredstva za prevenciju i ublažavanje posledica nastalih usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-COV2.

Video: Briga za zdravlje bolja od kazni, ali kazne daju rezultate

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lilit

    5. novembar 2020 | 17:33

    Uđite u autobuse, pa izmerite te vaše čuvene DISTANCE! Vi "Ministri" se vozite besplatno državnim kolima, pa vas boli dupe, a mi koji plaćamo vas se guramo....Ajde bre sjašite ovom narodu sa grbače i vratite se u brda kod roditelja da nešto radite!

  • R9

    5. novembar 2020 | 18:16

    Ne pada mi na pamet niti da nosim masku niti da placam kaznu. Zdrav sam, hvala Bogu, kad budem bolestan, stavicu masku zbog drugih. A vi gospodo komunalci, budete li sprovodili ove gluposti, narod ce vas proterati. Ne igrajte se zivotima... Narodu je dogorelo...

  • Ej znam da citate

    5. novembar 2020 | 17:56

    U ime slobodnog Srpskog naroda,to vam nece proci i nemoj slucajno da je neko platio kaznu i nemoj slucajno neko da je postovao neustavne zakone protiv Srpske dece...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA