≫ 

Bezbedna igra: Fondacija Tijana Jurić objavila besplatnu igricu sa ciljem zaštite deca na internetu

Kad su u pitanju deca, edukaciju u ovoj oblasti treba približiti na način, koji će njima biti interesantan

  • 1
decak dečko tinejdžer sa mobilnim telefonom, crvena majica, dopisivanje, poruke, usamljenost Foto: Profimedia/Alamy

Fondacija Tijana Jurić, objavila je na svom sajtu www.tijana.rs besplatnu edukativnu igricu "Bezbedni na  internetu", namenjenu učenicima osnovnih škola. 

- Fondacija se svakodnevno zalaže za bezbedniji život dece u realnom i virtuelnom svetu. Zahvaljujući prijateljima iz Telenor fondacije uradili smo nešto što želimo već dugi niz  godina, a to je da na način prijemčiv deci ukažemo na opasnosti koje vrebaju sa interneta - rekao je Igor Jurić.

Igra "Bezbedni na internetu", koju možete pronaći na adresi https://tijana.rs/bezbednost na-internetu/index.html rezultat je projekta "Bezbednost i odgovornost", koji Fondacija  Tijana Jurić realizuje uz podršku Telenor fondacije.

Cilj ovog projekta je da decu i mlade  informiše o opasnostima, koje vrebaju na internetu, ali i savetuje o načinima na koje se od njih mogu zaštititi.

Igor Jurić Igor Jurić Printskrin: TV Prva

Projekat "Bezbednost i odgovornost", osim pomenute edukativne igrice, omogućio je i održavanje edukativnih radionica "Tijana klik" u školama širom Srbije, kojima se deca i mladi podstiču da koriste internet na ispravan i bezbedan način, kao i tribine za roditelje i  nastavnike "Ukradena bezbednost", na temu bezbednosnih rizika koji deci i mladima prete  na internetu, uz savete kako ih preduprediti.

Video: Igor Jurić tri sata saslušavan u Tužilaštvu: Sve što sam znao o političaru pedofilu, rekao sam

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA