≫ 

Oglasili se Kon i Ministarstvo nakon pretnji sa žurke: "Ostavite me na miru da radim svoj posao"

"Svoj bes okrenite protiv virusa i epidemije"

Predrag Kon, Aleksandar Kutlesic

Fto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Facebook/Aleksandar Kutlesic

Epidemiolog i prvi čovek Kriznog štaba, dr Predrag Kon, oglasio se povodom gnusnih pretnji i psovki koje su mu upućene preko jednog snimka koji se od jutros deli na društvenim mrežama, a usledila je i reakcija Ministarstva zdravlja. Snimak je objavljen na Fejsbuku 30. oktobra sa porukom: "Undergraund Bgd ne j**u koronu 2%".

- Heroji, veseljaci, koji mi pretite preko društvenih mreža... svoj bes okrenite protiv virusa i epidemije. Mene ostavite na miru da radim svoj posao. Napadajte virus, a ne mere koje ga usporavaju. Čuvajte zdravlje! NOSITE MASKE - poručio je doktor Kon.

Podsećamo, na videu na koji doktor Kon odgovara, jasno se čuje kako muškarac izgovara: "Samo za dr Kona, konja... Matori, j*****mo te, jahaćemo te, od Beograda do Tare, znači u**aćemo ti se u život. Ja ću biti prvi jahač, a ovi drugi će imati 200 kilovata. Evo, doktore... Doktoreee, nije nam dobro...". U pozadini se vidi gužva i čuju povici i smeh drugih: "Doktore, doktore...".

Povodom gnusnih pretnji epidemiologu oglasilo se i Ministarstvo zdravlja:

- Ministarstvo zdravlja i ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar oštro osuđuju skandalozne poruke upućene dr Predragu Konu, a koje su objavljene na društvenim mrežama i portalima.

Ministarstvo zdravlja nema i neće imati razumevanja za neodgovorne pojedince, koji, osim što se javno izruguju državi nepoštujući epidemiološke mere i time direktno ugrožavaju ne samo svoje već i zdravlje drugih građana, tom prilikom šalju i najgnusnije uvredljive poruke i pretnje dr Konu koji već više od 8 meseci zajedno sa drugim zdravstvenim radnicima, epidemiolozima, infektolozima... čini sve kako bi se epidemija korona virusa stavila pod kontrolu.

- U skladu sa navedenim, ministar Lončar očekuje od nadležnih organa da hitno reaguju na ovakve sramne postupke pojedinaca - piše u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dokon

    9. novembar 2020 | 16:43

    Sad mu lepo oduzmite zdravstveno osiguranje pa neka ide u Nemačku da se leči za pare!

  • Dusan

    9. novembar 2020 | 16:45

    Junački nema sta...Lako je pljuvati na telefonu...mislim da si se samo malo vise valjao u TRAVI:)

  • Zis

    9. novembar 2020 | 16:40

    Lako je pod dejstvom alkohola i droge glumiti frajere i mangupe,nagledao sam se ja takvih na ratistu koliko hoces,dok su pijani najhrabriji u ceti ,kad se istrezne placu ko curice od straha ,tako da i ovaj je jedan od takvih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA