Korona eksplodirala u vrtiću u Leskovcu: Inficirano čak 12 radnika, zarazili jedni druge

Još 6 vaspitačica se testiralo na kovid-19, za njih se čekaju rezultati

  • 4
Deca red merenje temperature koronavirus Foto: Shutterstock

Kod 12 zaposlenih u predškolskoj ustanovi (PU) "Vukica Mitrović" u Leskovcu, potvrđen je korona virus, navela je za RTS dr Zorana Kulić, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Leskovac.

- Još kod šest vaspitačica smo uradili PCR test iz preventivnih razloga kako bismo eventualno isključili asimptomatsko nosilaštvo zbog dece i ostalih kolega u vrtiću. Te žene nemaju simptome bolesti - objašnjava Kulićeva.

Od ukupno 12 pozitivnih radnika, njih 11 je iz leskovačkog vrtića "1001 radost".

Pozitivni su, kako piše portal Jugmedia, direktorka, zamenica direktorke, sekretar, službenik referent, dve čistačice, dve vaspitačice i jedna trijažna sestra. Službenici su se međusobno zarazili.

- Oni su pregledani na Infektivnom odeljenju, svi imaju lakšu kliničku sliku i osećaju se dobro - rekao je za Jugmediu direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević.

- Njima je predloženo da dovedu vaspitače iz drugih vrtića da bi deca tu ostala i kako se ne bi mešala sa drugom decom. Ukoliko je neko dete zaraženo, tako ne bi prenelo virus nekom drugom iz drugog vrtića. Roditelji su o tome obavešteni i odlučiće da li će prihvatiti ovu meru - objasnila je ona.

Kulićeva je istakla da su deca za sada bezbedna i apelovala na roditelje da odvedu kod lekara ukoliko mališani imaju neke respiratorne tegobe.

Navodi i da među decom koja pohađaju vrtiće u Leskovcu za sada nema obolelih.

- Kod dece za sada nemamo obolelih, već samo kod zaposlenih u predškolskoj ustanovi "Vukica Mitrović" - kaže Kulićeva.

Video: Dnevno trošimo mesečni kiseonik: Najgora situacija u Beogradu, ne pravite kontakte 10 dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzana

    10. novembar 2020 | 12:25

    U beogradu je dosta dece sto u vrticima sto u skolama bolesno, ali decu ne testiraju. Mnogi pametni roditelji posalju bolesno dete u skolu jer nema ko da ga cuva. Sve te drzavne ustanove treba da uvedu svakodnevnu dezinfekciju uv led lampama ambilife za sterilizaciju i dezinfekciju pre nego sto puste decu unutra.

  • Aaa

    10. novembar 2020 | 09:56

    Nije samo u Leskovcu,i u Beogradu je pola vrtica zarazeno i nikom nista,cuti se,sto deca,zaposleni,sto roditelji...Toliko se misli o malisanima,strasno i tuzno.

  • Realna gradjanka

    10. novembar 2020 | 22:18

    U Kragujevcu salju decu u vrtice i cute da su bolesni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA