≫ 

"Ovo danas nije dan slavlja, ali jeste vreme časti": Dr Kon na dodeli Ordena Karađorđeve zvezde

Epidemiolog dr Predrag Kon obratio se javnosti u ime svih odlikovanih građana zaslužnih za suzbijanje epidemije korona virusa

  • 18

Video: Kon: Orden ću preuzeti sa osećajem časti i ogromne odgovornosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je danas, povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, odlikovanja zaslužnim građanima koji su se prethodnih meseci borili protiv nevidljivog neprijatelja, korona virusa, a u ime svih odlikovanih obratio se epidemiolog dr Predrag Kon, koji je, pored predsednika i premijerke Ane Brnabić prisustvovao dodeli Ordena Karađorđeve zvezde.

- Orden ću preduzeti sa osećajem časti i ogromne odgovornosti. Danas mi je ukazano poverenje da se obratim u ime svih odlikovanih koji su iskazali izuzetnu posvećenost u toku ove epidemije. Tu su lekari, medicinske sestre, tehničari, ali je tu je i brojno nemedicinsko osoblje koje je dalo ogroman doprinos - obratio se dr Kon.

On je naveo da je posthumno odlikovano i 12 lekara i jedna medicinska sestra koji su izgubili bitku sa kovidom 19.

- Svim odlikovanim čestitam, želim sreću i puno uspeha u radu i da se sa ponosom uvek sećaju današnjeg dana. Danas su samo pročitana imena odlikovanih, a svima će nagrada biti dodeljena u uslovima koji to budu dozvolili - rekao je dr Kon.

On je istakao da svima koji su se našli u situaciji da brane živote naših građana, treba i ovom prilikom da se zahvalimo.

- Svi su oni u ovom trenutku u odbrani naše otadžbine tako što čuvaju živote obolelih. Srbija je u celini angažovana na zaštiti zdravlja stanovništva. Danas je Dan primirja kojim je završen Prvi svetski rat. Ovo danas nije dan slavlja, ali jeste vreme časti. Vreme je da se situacija preokrene u borbi protiv virusa. Da sa pojavom vakcina potisnemo ovu neman 21. veka. Osećaj koji imam ne može se objasniti rečima. To je mešavina ponosa, časti i velike odgovornosti. Svoj orden posvećujem porodici, suprugi Vesni, njenoj ćerki Albini, a posebno svom sinu Slobodanu. Hvala mnogo - poručio je dr Kon.

Video: Vučić uručuje odlikovanja zaslužnima u borbi protiv korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA